ŠOKANTNO: Šarić otkrio da je general Papaja – Rodoljub Milović!

On je na nastavku suđenja u Specijalnom sudu izjavio da Tužilaštvo za organizovani kriminal pokušava medijski da spinuje optužbe protiv njega, a da je Milović “montirao ceo proces”.

Šarić tvrdi i da je Milović “stvorio" Zemunski klan, i da je od njih uzimao novac dobijen od otmica.

- On je hteo da od mene napravi osobu kao da sam ja neki novi vođa Zemunskog klana, na vrhu piramide. Tri meseca sam ovde, a on još nije došao da me ispita, da vidi kako sam ja to hteo da ubijem bivšeg presednika Borisa Tadića, kako sam ugrozio državnu bezbednost i sve ono što se o meni pisalo - rekao je Šarić.

Šarić koji se srpskom pravosuđu predao 18. marta posle četiri i po godine skrivanja još nije zvanično izneo svoju odbranu, ali je u više navrata negirao krivicu za krijumčarenje kokaina i tvrdio da mu je ceo postupak i medijsku hajku montirao izvesni policijski general “Papaja” čiji identitet nije otkrio.

Njegov advokat Radoslav Baćević je pojasnio da Šarić neće da iznosi odbranu dok sud ne odluči o njihovom predlogu za se iz spisa predmeta izdvoje dokazi za koje Šarićeva odbrana smatra da nisu pribavljeni u skladu sa zakonom, kao što su prisluškivani razgovori.

Iako je po ššest spojenih optužžnica optužženo ukupno 36 članova Šarićeve grupe, na optužženickoj klupi Specijalnog suda u Beogradu su osim Šarića još devet optužženih, poššto je još njih 14 u bekstvu, devet je priznalo krivicu, a trojica su dobila status svedoka saradnika.

Na optuženičkoj klupi su Šarić, Nikola Dimitrijević, Željko Vujanović, Miloš Cajić, Borislav Tunjić, Nikola Dimitrijević, Živko Sibinski, Boban Stanojković, Marko Dabović i Mišić Aleksandra.

Svedoci saradnici u ovom postupku su Radan Adamović, Nebojša Joksović i Draško Vuković. Oni nisu izuzeti iz optuženja iako im se na kraju procesa ne izriče kazna, kao “nagrada” za saradnju u rasvetljavanju krivičnih dela.

U aprilu prošle godine u Specijalnom sudu u Beogradu je počelo objedinjeno suđenje Šarićevoj grupi po šest optužnica zbog šverca više od ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

U bekstvu su još Rodoljub Radulović zvani Miša Banana, Goran Soković, Marko Pandrc, Nenad Novaković, Boško Nedić, Darko Tošić, Darko Gazdić, Milovan Milovac, Bojan Stanojković, Petar Obradović, Marko Račić, Vladimir Račić, Mihajlo Đoković i Nebojša Sretenović. Za njima je raspisana Interpolova poternica.

U drugom postupku, koji se nastavlja 23. juna Šariću se sudi za pranje 22 miliona evra u Srbiji, kupovinom preduzeća, parcela, hotela...

Izvor: Blic

Pogledajte još