U Albanskom carstvu droge zaplenjeno 39 tona kanabisa

Albanska policija je, u okviru opsežne operacije protiv krijumčara narkotika u selu Lazarat, kod Đirokastra, zaplenila više od 39 tona kanabisa, uništila preko 112.000 stabljika te droge, otkrila velike količine oružja i oduzela više ličnih dokumenata, uključujući i jedan srpski pasoš.

Zaplenjeni su različiti identifikacioni dokumenti, jedan srpski pasoš i sada se proveravaju podaci na osnovu tih dokumenata, navela je policija, kako prenosi albanska agencija ATA.

Albanska policija je navela da se operacija u Lazaratu, "carstvu kanabisa", nastavlja s ciljem uspostavljanja potpune kontrole nad "teritorijom i objektima" i da je do sada privedena 21 osoba osumnjičena za napade vatrenim oružjem na policiju, uzgajanje kanabisa i uništavanje imovine.

Najmanje 413 kuća je pretraženo, kao i još nekoliko objekata u tom mestu, koje je na zlom glasu po uzgajanju droge.

Policija je saopštila da je zaplenjeno i oko osam paketa heroina, kao i da je, tokom racije, otkriveno pet laboratorija - dve za preradu opojnih biljaka a tri za preradu ulja hašiša, kao i dva inkubatora i 27 lampi za grejanje biljaka. Zaplenjena je i velika količina naoružanja, među kojim 98 automatskih pušaka, šest pištolja, dva snajpera, tri raketna bacača, ....

Policijska opsada Lazarata počela je 15. juna a posle pet dana oružane akcije i sukoba sa stanovništvom, snage reda uspele su da uspostave kontrolu nad tim mestom.

Lazaratski "bosovi" su napustili teren. Pretpostavlja se da su oni koji su pucali otišli iz sela, a oni koji su ostali otvaraju vrata za pretres i priznaju da su uzgajali kanabis.

Policajci pale kanabis zaplenjen po kućama i odlaze, a za njima ostaje samo dim i vatra. Takođe se radi i na otkrivanju i hapšenju svih onih koji su pucali na policajce, navodi ATA.

Izvor: Novosti

Pogledajte još