Danas sunčano i toplo, sa mogućim pljuskovima u večernjim satima

U Srbiji danas pretežno sunčano i toplo, posle podne i uveče se očekuje promenljivo oblačno i nestabilno, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, naročito u severnim predelima, a biće uslova i za kratkotrajne grmljavinske nepogode. Duvaće slab do umeren zapadni i jugozapadni vetar. Maksimalna temperatura od 28 do 32°C.

U Beogradu danas pretežno sunčano i toplo, posle podne i uveče se očekuje promenljivo oblačno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, naročito u severnim predelima. Duvaće slab do umeren zapadni i jugozapadni vetar. Maksimalna temperatura 30°C.

Usled očekivane biometeorološke situacije, izvesne tegobe mogu imati osobe sa srčanim oboljenjima i astmatičari. Nesanica, glavobolja i bolovi u zglobovima su moguće meteoropatske reakcije. Savetuje se slojevito odevanje zbog osetne razlike između jutarnjih i maksimalnih dnevnih temperatura vazduha, kao i smanjenje aktivnosti i adekvatna zaštita od UV zračenja u najtoplijem delu dana. U saobraćaju je potrebno povećanje pažnje.

Izvor: B92, RHMZ

Pogledajte još