Identifikovani napadači koji su pucali na Vračaru

Mitrović je u sukobu ranjen, a kasnije je prebačen u Urgentni centra.

Šef beogradskog UKP Nebojša Marković je rekao da je beogradska policija identifikovala je učesnike dve pucnjave - na Vračaru i na Bežanijskoj kosi - i intezivno radi na njihovom privodjenju.

On je rekao da su juče oko 16 sati u Ulici generala Horvatovića dve nepoznate osobe istrčale iz automobila i potom, uz pomoć treće osobe strpale u auto Željka Mitrovića (31).

"Tokom daljeg vršenja uvidjaja zaključeno je da je Mitrović najverovatnije pokušao da napusti auto, odnosno razbio je staklo i sa zadnjeg sedišta izašao iz automobila", rekao je Marković.

Na osnovu uvidjaja zaključeno je Mitrović nije uspeo da pobegne i da su ga otmičari savladali i ponovo ubacili u automobil čiji vozač je otišao u Đerdapsku ulicu.

Marković je naveo i da je Mitrović pronađen u Đerdapskoj ulici izmedju brojeva 22 i 26 odakle ga je Hitna pomoć prevezla u Urgentni centar gde je, po izveštajima lekara živ, ali je u stanju kome.

On je naveo i da su identifikovani svi izvršioci tog krivičnog dela, da su svi "iz grupacija koje se bave trgovinom opojnih drogama", a da je Mitrović bio na izdražavanju kazne iz istog razloga.

"Ceo ovaj događaj se desio, po svemu onom što smo utvrdili na licu mesta, iz razloga nekog dugovanja ili prebijanja računa", rekao je Marković dodavši da je Mitrović pretučen pa upucan.

Prema njegovim rečima, policija u interesu istrage ne može da saopšti imena, ali "neka lica koja se već privode tako da intenzivno nastavljamo rad".

Marković je izrazio nadu se da će već u toku dana "imati neke realne pokazatelje za razrešenje slučaja".

"Što se tiče druge situacije na Bežanijskoj kosi, u Ulici Partizanske avijacije kada je upucan Marko Janković (30), policija i tu intezivno radi na otkirvanju izvršioca", rekao je Marković.

On je naveo da je Janković upucan je u predelu butina i cevanica i da je jedan projektil završio u predelu bubrerga i da ga je drug odmah prevezao u bolnicu na Bežanijskoj kosi.

"Nismo imali priliku da razgovaramo s njima, ali smo sve odradili na licu mesta u cilju identifikacije napadača", rekao je je šef beogradskog UKP.

Marković je naveo i da je protiv Jankovića podneto 17 krivičnih prijava" za raznorazna krivična dela tako da tu postoje i raznorazni motivi".

Prema njegovim rečima, policija uprava završava istragu da bi utvrdila motiv napada, a intenzivno se radi i na rasvetljavanju tog krivičnog dela.
Marković se osvrnuo i na nedavnu pucnjavu ispred hotela "Srbija" kada niko nije povrdjen, istakvaši da su "vinovnici identifikovani i intenzivno se radi na njihovom pronalasku"

"Osoba prema kojoj je pucano nije povredjena", rekao je on dodavši da po policijskim saznanjima u tom slučaju se radilo o sukobu zbog neraščisćenih računa oko preprodaje droge.

Marković ističe i da "to nisu posebni narko dileri, već je to populacija koja distribuira vrlo male količine marihuane, heroina... i gde dolazi do, dugovanja i sukoba tih kriminalnih grupica iz raznoraznih razloga".

Izvor: Blic

Pogledajte još