Tadić: Zbog stanja u policiji mora da odgovara Dačić

On je reka i da su u mandatu od 2008. do 2012. godine, zaplene narkotika bilo rekordne na svetskom nivou, a da su za poslednje dve godine sasvim neznatne.

"Ako su smenjeni načelnici uprava, mora biti pozvan na odgovornost i Ivica Dačić, koji je do pre tri meseca bio na čelu MUP-a", rekao je Tadić.

A na opasku da je Dačić vodio policiju i pre 2012. godine, u vladi Mirka Marjanovića, on je kazao da tada "Dačić nije mogao da utiče na to da se borba protiv narko kartela ne vodi".

Tadić je kazao da je u tom periodu Dačić imao njegovu punu podršku i za reformisanje policije, ali da on to ipak nije učinio.

"Dačić je imao prostor da reformiše policiju, ali on to nije radio, jer to nije bilo popularno ", kazao je on.

Ocenio je i da se nepostojanje borbe protiv narko kartela ne može završiti aferom smene načelnika policijskih uprava, već mora uslediti i smena ministra.

"To može biti politička, ili krivična odgovornost ako je bilo takve odgovornosti", smatra Tadić. A na pitanje šta podrazumeva pod političkom odgovornošću kazao je da to znači da Dačić "može da bude smenjen sa mesta šefa diplomatije ako se pokaže da nije bilo borbe protiv narko kriminala".

Izvor: RTV

Pogledajte još