Najlepše čestitke povodom 14. rođendana EXIT festivala!

“Ovim povodom, dobili smo hrpu čestitki, pisama, mejlova,… Hvala svima na lepim željama, a pogovoto našim najvećim obožavaocima koji su nam svojim lepim rečima naterali suze na oči! Predstavljamo vam nama omiljene čestitke, od kojih smo svaku nagradili ulaznicom za EXIT avanturu, dok je Ljupče Donski dobio i smeštaj u kampu u Novom Sadu i na Jazu.”

1. Ljupče Donski
Dragi Exit Festivalu.
Pišem ti ovo pismo kao dobrodošlicu 14. godini tvog života. Kao što znaš, sada polako već postaješ tinejdžer i želim da podelim svoje životno iskustvo s tobom.
Verovatno se ne sećaš kad smo se upoznali pre 6 godina. Gledao sam te kako rasteš i razvijaš se. Gledao sam te kako plačeš i kako se smeješ. Uskoro ćeš upoznati i svoju prvu devojku (čujem viđaš se sa SeaDance? Nadam se da ćete btii super par). Nadam ti se sjajnom venčanju i da ćete imati mnogo, mnogo EXIT dece (joj kako je to preslatko zar ne?)
EXIT-e, uskoro ćeš upoznati i mnoge druge prijatelje. Znam da godišnje upoznaš 150 000 ali kako vreme odmiče upoznaćeš sve više i više – iz prostog razloga što ti, EXIT-e, si uvek prijateljski i pozitivno nastrojen prema svima, uvek. Prijatelji su najvažnija stvar u životu.
Dozvoli mi da završim pismo time što ću ti reći nešto zaista intimno i blisko meni. Ti si na pravoj trasi života. Ti si ostrvo u moru teskobe života. Svaki čovek treba da IZAĐE (EXIT) i pobegne od realnosti u kojoj se nalazi makar na sekundu, i poseti te. Srećan rođendan.
Večno tvoj,
momak zvani Ljupče
PS: Ima hrane u frižideru…

2. Aleksandra Barašanin
Danas slavimo dan kada je nastalo mesto na kome se svake godine nekoliko dana okuplja hiljade ljudi koji postaju isti… danas, slavimo mesto na kome nisu bitne granice, boja kože, jezik, nacionalna pripadnost… mesto na kome se slavi muzika, na kome se slavi život.
Slavimo jedino mesto koje nas spaja sa ostatkom sveta, koje nas predstavlja u najboljem svetlu, kao dobre domaćine, kao ljude. Jedna tvrđava, jedno srce, jedan festival. Exit je postao deo naše kulture, naše tradicije, Exit je postao znak raspoznavanja naše države. Srećan rođendan i hvala što smo deo tebe.

3. Alex Crehan
EXIT je najbolji festival na svetu. To je festival koji sjedinjava sve što je dobro u vezi sa čovečanstvom. Ljubav, radost, nada, slobodn koji su na kraju mračnog tunela. Svi treba da učimo iz njegovog primera da male ideje imaju snagu da promene svet. Ne samo što je ovaj festival postao sila za promenu, već je i uticao na svet tako što je pružio najbolji mogući način da se uživa u muzici u svetu. Svi smo zahvalni ne samo pređašnjim fantastičnim izdanjima festivala, već i na fenomenalnoj budućnosti koja predstoji nama vernim fanovima.

4. Milan Mirić
*matrica*
*beatovi*
(South Side…)
(South Side…)
(Uh-Huh…)

Svakog leta tebe čekam
Radosno se tebi smeškam
Exit ti je ime, tebi bacam rime
Ćale kaže mani to, nađi pos'o sine
Ali mene to ne brine
Naći ću ga tokom zime

Rock, disco, drum'
Ovog jula mi ne gine, zato
'DJava nek ne brine
Eto mene ispred bine
Neka krene zika s main-a
Da me vine u visine,
Ajde sada živeli,
Nek se sve izgine!
PEACE!