Ian Torp obznanio da je gej

Popularni Torpedo je do sada strogo čuvanu tajnu, barem od šire javnosti, otkrio gostujući kod Sera Majkla Parkinsona tokom "reci sve" intervjua za televiziju Channel Ten, koji će biti emitovan u nedelju i nema sumnje, izazvati ogromnu pažnju, prenose strani mediji.
Dugo se spekulisalo o seksualnom opredeljenju slavnog Australijanca, koji je 2012. godine u svojoj autobigrafiji "Ovo sam ja" opovrgao te tvrdnje.

"Da se zna, nisam homoseksualac i sva moja seksualna iskustva su do sada bila strejt. Privlaće me žene, volim decu i želim da jednog dana zasnujem porodicu... Znam kako je odrastati i od drugih slušati o tome koje je moje seksualno opredeljenje. Sada shvatam da to nije realnost. Optužuju me da sam gej i pre nego što sam spoznao ko sam", napisao je tada Torp.

Australijanac se prethodnih godina borio sa depresijom, pa je početkom godine završio na klinici zbog tog problema.

Ljubitelji sporta i plivanja, naravno, ovog vrhunskog atletu najviše pamte po izvanrednim rezultatima koje je beležio dok je bio na vrhuncu karijere. Sa samo 24 godine Torp je oborio 22 svetska rekorda i osvojio pet zlatnih, tri srebrne i jednu bronzanu medalju na olimpijskim igrama.

Ali, uprkos vanserijskim uspesima, njegova karijera je stalno bila pod lupom javnosti zbog sumnji u vezi sa njegovim seksualnim opredeljenjem.

Izvor: sportal.rs

Pogledajte još