VEŠTINA MANIPULACIJE: Top 5 psiholoških trikova pomoću kojih ćete dobiti sve što želite

1. Boje
Da li ste se ikada pitali zašto neki brendovi biraju određene boje za svoj logo? Stvar je čisto psihološke prirode - naš mozak povezuje određene emocije sa određenom bojom.
ŽUTA - super
NARANDŽASTA - sreća
CRVENA - pažnja
LJUBIČASTA - pametna
PLAVA - jaka
ZELENA - mir
SIVA – balans
Zato, kada želite da nekoga inspirišete da uradi ono što vam je potrebno, obucite plavu garderobu i dodajte neki crveni ili žuti detalj. Ukoliko nameravate da nekoga fascinirate na poslovnom sastanku, birajte ljubičastu garderobu, a kada vam predstoji razgovor pomirenja odlučite se za zelenu.
Pročitajte koje pitanje odaje lažova!

2. Komplimenti čuda čine
Kada hoćete da udelite kompliment detetu, bolje je da se fokusirate na težak rad koji je uložilo u postizanju rezultata nego u njegovu inteligenciju. Istraživanje je pokazalo da je bolje kada kažete “mora da si se mnogo potrudio za ovo” nego kada kažete “tako si pametan”.

3. Iskrenost i oči
Ako nekoga gledate pravo u oči, manja je verovatnoća da će vas slagati, pokazala su brojna istraživanja. Zato, kada želite da vam neko nešto otkrije, radije zakažite sastanak i ciljajte sagovornika kao zmija žabu - u vrh očiju!
Pročitajte jednostavne trikove koji će vam pomoći da izgledate pametnije!

4. Pažljivo izgovarajte “ti”
Dokazano je da izgovaranje ove reči mnogo nervira ljude kada se svađaju. Izbegavajte da je koristite kada uđete sa nekim u verbalni klinč. Radije oslovljavajte osobu imenom, to će je "smekšati".

5. Kako da vam ljudi uvek kažu “da”
Kada tražite nešto od nekoga, obavezno klimajte glavom. U ljudskom mozgu postoje “minorni neuroni” koji nam pomažu da imitiramo akcije drugih. Ako osoba počne da klima sa vama, počeće i da se slaže sa vama.
Saznajte kako da uverite ljude da ste genijalni!
Kada morate da tražite veliku uslugu, počnite tako što ćete tražiti manju. Ovo se zove “noga kroz vrata” fenomen. I obrnuto. Ako tražite malu uslugu, počnite od velike, pa će onda traženje male delovati kao laka stvar.

Izvor: 24sata/Nadlanu

Pogledajte još