Tako mali, a već... Devetogodišnjak obesio psa

Fotografija obešenog psa u Uljmi uznemirila je prošle nedelje javnost u Srbiji, a nakon nekoliko dana i reakcija društva za zaštitu životinja, policija je došla do saznanja da je psa obesio devetogodišnjak.

Dečak je priznao zločan, a policajcima je rekao da se već neko vreme brinuo o psu pre nego što je rešio da ga obesi.

Na to se, kako je rekao, odlučio jer je nesrećni pas već neko vreme davio živinu u njegovom dvorištu. Za isto drvo vezivao ga je i ranije, ali ovaj put je to učinio privezavši konopac na većoj visini i tako se nesrećna životinja udavila.

Policija je o slučaju izvestila Više tužilaštvo, ali pošto se radi o devetogodišnjem maloletniku koji ne podleže ktivičnom gonjenju, slučaj će biti preusmeren Cntru za socijalni rad. Naime, iako postoji krivično delo, devetogodišnje dete za njega ne može odgovarati, pa je sada na Cenru zadatak da ispita i proveri kako razloge takvog ponašanja deteta, tako i stanje u porodici iz koje dolazi.

Inače, vršačka policija za ovaj monstruozni čin saznala je zahvaljujući stanovnici sela Uljma D.R, čiji je brat našao ubijenog psa blizu takozvanog “Konjskog groblja”, dok je obilazio svoje njive.

"Psu je bio isplažen jezik i podignuta leva noga kojom je pokušao da se oslobodi užeta i spase svoj život. Ceo dan me ne napušta utisak o zlu u ljudima, zbog čega želim da mi pomognete i nađete krivce koji će biti kažnjeni za ovo", navela je D.R. u svojoj prijavi Udruženju za zaštitu i prava životinja “Sloboda za životinje”, koje je potom prijavu prosledilo policijskoj stanici u Vršcu.

Izvor: Blic

Pogledajte još