"Pekinška patka" 13. aprila nastupa u zemunskom klubu "Fest"

Kultna Pekinška patka, u delimično podmlađenoj postavi, nastupiće 13. aprila (21.00) u zemunskom klubu "Fest", najavio je danas gitarista Sreten Kovačević.

- "Patka" je podmlađena sa tri nova člana, a od originalne postave tu su gitarista Kovačević i bubnjar Laslo Pihler Cila (Šital Puri), osnivači Pekinške patke. Okupili su novu mladu ekipu oko sebe i iznova poderali rok - kaže se u saopštenju.

U saopštenju se ne navode imena novih članova i kaže se da je "misija nove postave benda da prenese energiju novim generacijama, podseti savremenike 'kako je to nekada bilo' i istovremeno afirmiše pank i rok muziku".

Predgrupa u "Festu" su Blast 77.

Uz Pankrte, Prljavo kazalište i druge bendove, Novosađani su bili pioniri panka u Jugoslaviji, a pročuli su se hitovima "Bolje da nosim kratku kosu" i "Biti ružan, pametan i mlad".

Posle albuma "Plitka poezija" (1980), pevač Nebojša Čonkić Čonta je bez koautora Kovačevića okupio novu postavu i snimio singl "Bila je tako lijepa" i post pank album "Strah od monotonije" (1981), nakon kog je "Pekinška patka" prestala sa radom.

Prva postava sa Čonkićem i Kovačevićem okupila se jednokratno 2008. godine za nastup na festivalu Egzitu. Čonkić je potom uprkos protivljenju Kovačeviča ponovo okupio nakratko drugu postavu za singl "Un ano de amor" i nekoliko koncerata.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: PrtSc/YouTube

Pogledajte još