fbpx

ISTINE KOJE ĆE VAS ZAPREPASTITI: Mračne tajne vaših omiljenih parfema!

1.Ambra je jedan od najcenjenijih sastojaka parfema, a nastaje u crevima kita. Sastojak je jako redak što podiže cenu parfema, a brojne modne kuće zbog toga koriste sintetičke verzije. Ona daje miris koji podseća na okean.

2.Parfem je najbolje naneti na kosu, a ne na kožu. Teme glave se podmazuje prirodnim uljima koja upijaju parfem pa se miris duže zadržava nego na koži.

3.Nos se vremenom navikne na parfem koji često nosite i oseća samo početni nanos. Zato možete da preterate kada počnete da se prskate vašom omiljenom mirisnom notom.

4.Mošus je zapravo esencija koju luče jeleni i ona se retko koristi u parfemima. Najčešće se koriste sintetičke varijante koje oponašaju taj miris.

Ono što svakodnevno nanosite na telo, povećava rizik od raka dojke!

5.Francuska parfimerijska kuća Molinard, 1921. godine lansirala je parfem s mirisom cigareta.

6.Žan Karles, francuski tvorac parfema kao što je kultni “Miss Dior” osigurao je svoj nos na 715.000 evra!

7.Note jasmina koje se koriste u parfemima zapravo su proizvedene iz sintetičkog materijala indola. Indol je derivat katrana, ali ako se koristi u niskoj koncentraciji odaje osećaj slatkog cvetnog mirisa.

Čvrste grudi uz pomoć...

8.Ljubitelji slanine takođe imaju svoj miris. Pariški mesar u 20-im godinama stvorio je “Bacon by Fargginay”, parfem koji miriše na slaninu. On je shvatio da kombinacija 11 različitih mirisa s dodatkom slanine drastično podiže raspoloženje njegovih kupaca.

9.Najskuplji parfem na svetu jest “Imperial Majesty”, delo britanskog dizajnera Klajva Kristijana. Punjenje od 500 mililitara košta oko 156.000 evra, a sama bočica ukrašena je 18-karatnim zlatom i pet karatnim dijamantom.

10. Bijonse je ponosna vlasnica najprodavanijeg selebriti parfema svih vremena. Njen "Heat Mrs. Carter" zaradio je 290.000 evra.

11. Inspiraciju za kultni parfem “Chanel No.5” Koko Šanel pronašla je u svojoj majci koja je radila u perionici veša. Ona je uvek mirisala na sapun i taj miris je dizajnerka želela da stavi u bočicu.

Izvor: 24sata.hr

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.