Snimci iz Savamale otkrivaju vozača "kantrimena" koji je usmrtio Luku Jovanovića

Istraga se fokusirala na snimke iz Savamale, a posebno iz Crnogorske ulice, jer se smatra da se upravo iz ovog dela Beograda vozač “kantrimena” 25. jula uključio na Brankov most i usmrtio Luku Jovanovića.

- “Mini moris kantrimen” došao je iz pravca Savamale pre nego što se uključio na Brankov most. Tako da se analiziraju snimci svih kamera sa tog područja. Ono što sa dosadašnjih snimaka može da se zaključi je da je osim vozača još jedna osoba bila na zadnjem sedištu, dok je suvozačevo sedište bilo prazno. Osobi koja je bila putnik u vozilu ukoliko ne prijavi nesreću preti zatvorska kazna za krivično delo neprijavljivanje krivičnog dela - kaže izvor “Blica”.

Policija ima i serijski broj automobila i samo je pitanje vremena kada će biti otkriven vlasnik vozila. Zasad poznati snimci nisu zumirali broj registarske tablice, ali se vidi njena veličina, pa u policiji zaključuju da su u pitanju strane registracije, Švajcarske ili Italije.

Luka Jovanović preminuo je 26. jula u Beogradu, dan nakon saobraćajne nesreće, kad ga je na Brankovom mostu udario “mini moris kantrimen” dok je s četvoricom drugara pokušavao da pomeri automobil “lada” koji im je stao.

Kako vozač “kantrimena” nije bio pronađen, Bojan Jovanović, otac nastradalog mladića, protestovao je na mestu gde mu je sin ubijen. On je samo stajao i držao fotografiju sina, ali su mu se ubrzo pridružili prijatelji nastradalog mladića, kao i drugi građani.

Čekaju se Nemci i FBI
Policija je poslala serijski broj vozila u centralu fabrike “Mini morisa” u Nemačkoj kako bi se saznalo ko je kupio taj automobil. Takođe, snimci kamera sa Brankovog mosta su poslati američkom FBI koji ima uređaje za čišćenje slike kako bi se otkrile registarske tablice “kantrimena”.

Izvor: Blic

Pogledajte još