Nasrnuo na policiju nožem, sekirom i - traktorom!

Shvativši da nema kud, nakon pola sata policijskog ispitivanja u vezi s prekršajem koji je napravio, Goran je totalno poludeo, pa je na policajc navalio prvo nožem, pa sekirom, a zatim i - traktorom!

Bučna predstava u kojoj su policajci na jedvite jade spasili žive glave i pritom zapucali iz pištolja u vazduh misleći da će se rastrojeni Goran primiriti, trajala je gotovo pola sata, a dogodila se u mestu Vrbovac u Hrvatskoj.

Na kraju tog nesvakidašnjeg okršaja Goran je uhapšen, a usput je stradalo i policijsko vozilo. Smešten je u istražni zatvor uz prijavu za pokušaj teškog ubistva dvojice policajaca i ometanja vršenja policajaca u službenoj dužnosti.

Oko 17.40 sati policajci su Goranu pokucali na vrata. Imali su zadatak da obave razgovor s njim pa ih je, da komšije ne posumnjao, uljudno pustio u kuću. Tokom razgovora je već planuo. Pitanja policajaca mu se nisu svidela pa je istrčao u dvorište, a za njim i policajci. Uzeo je nož oštrice duge 20 centimetara i sekiru. zamahivao je njiam i vikao: "Sve ću vas pobiti! Sve ću vas dići u vazduh!"

Policajci su se jedva izmicali nakon čega je jedan otrčao 50 metara dalje do susedne kuće i pozvao pojačanje, dok je drugi seo u policijsko vozilo.

Goran je stavio nož za pojas, sekiru je zadržao u ruci, i zatim seo u svoj traktor 'Belarus' i krenuo prema policijskom automobilu s ciljem da izazove sudar. Policajac je pokušavao da skrene s puta, ali ga je Goran prednjim točkom traktora zahvatio i nastavio dalje da viče: "Zgaziću vas! Ubiću vas!".

Videvši s kim ima posla, policajac je odlučio da puca u vazduh dva puta, uz prethodno upozorenje. Pucnjava je traktoristu primirila pa se Goran vratio u svoje dvorište. U međuvremenu je pristiglo i pojačanje tako da ga je desetak policajaca savladalo i odvelo na kriminalističku obradu.

Izvor: Jutarnji list

Pogledajte još