Neobična krađa: Lopovi u Kikindi ukrali deo puta

Lopovi haraju prostranim kikindskim atarom, uzimajući sve što im padne šaka. Nemilosrdno čiste njive i voćnjake, čerupaju vikendice, javna dobra i - saobraćajnice.Nepoznate osobe su u pojasu prema Mokrinu nedaleko od naftaške sabirne stanice - odnele deo poljskog puta, ostavivši u čudu i bacivši u očaj poljoprivrednike koji tu imaju njive.

Ratar Milivoj Sivčev u neverici kaže da se za protekle četiri decenije koliko se bavi poljoprivredom, kada je lopovluk u polju u pitanju, nagledao i naslušao svega i svačega. A da put preko noći nestane, to ni u snu nije mogao da predvidi. A, eto, desi se i to.

- Nas koji ovde imamo oranice baš snađe velika nevolja - jada se Milivoj. - Samo kada je lepo vreme možemo preko pruge, jer ova prometna saobraćajnica s obe strane prelaza nema čvrstu podlogu. Neko je povadio i odneo kamene kocke, pa je na tom mestu, u dužini od ukupno šest metara, ostalo zemljano udubljenje od tridesetak centimetara. Da bi tuda lakše prolazili automobilima, traktorima i ostalim radnim mašinama, rupu smo nasuli šutom. To je samo privremeno rešenje, dok je lepo vreme, dok ne udare kiše.

Ratar Mita Gavrančić je očevidac krađe puta. Naišao je u momentu dok je nekoliko muškaraca užurbano vadilo kamene kocke. U neposrednoj blizini uočio je i parkiran beli automobil. Odjurio je do obližnje njive i vlasniku, svom dobrom drugaru, Ivici Čvarku, ispričao šta je video. Njih dvojica odmah su slučaj prijavili policiji, koja je obavila uviđaj. Lopovi kao da su predosetili šta će se desiti, pa ih policija nije zatekla na delu.

PODLOGA PRE KIŠA

Atarski putevi su u nadležnosti lokalne Direkcije za izgradnju grada. U ovom javnom preduzeću zasad ne komentarišu neobičnu i dosad nezabeleženu krađu. Paori se nadaju da će se slučaj uskoro rasvetliti i da će pre jesenjeg nevremena na pružnom prelazu opet imati čvrstu podlogu.

izvor: Novosti

Pogledajte još