NAKON GODINU DANA BEKSTVA! Na aerodromu uhapšen vlasnik Produkta

Vlasnik preduzeća Produkt Pečenjevce Radovan Jovanović, koji je bio u bekstvu od marta 2013. godine, uhapšen je u petak uveče na beogradskom aerodromu Nikola Tesla, izjavio je sudija Višeg suda u Leskovcu Nebojša Stojičić.

On je kazao da je Radomir Jovanović uhapšen po poternici Okružnog suda u Leskovcu i saglasno rešenju o određivanju pritvora istražnog sudije od 29. marta 2013.

R.J.koji se nalazio u bekstvu tereti se kao saizvršilac u slučaju bivšeg gradonačelnika Leskovca Slobodana Kocića, zbog sumnje da su sa još šestoro osoba oštetili budžet grada za oko 100 miliona dinara.

Više javno tužilaštvo u Leskovcu podiglo je 21. novembra podiglo je optužnicu pred Višim sudom u Leskovcu protiv bivšeg gradonačelnika Leskovca Slobodana Kocića, bivše direktorke gradske Direkcije za urbanizam i izgradnju Dragane Stošić i još šest lica zbog više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja u periodu od 2010. do 2012.

Pored toga optuženi se terete zbog omogućavanja koristi u vidu korišćenja bez naknade građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Leskovca, drugim učesnicima u tim poslovima.

Bivši gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić, bivša direktorka Direkcije za urbanizam Dragana Stošić i još šest osoba uhapšeni su krajem marta i u istražnom zatvoru su proveli više meseci.

Sudski postupak protiv optuženih je u toku pred Višim sudom u Leskovcu.

Izvor: Blic

Pogledajte još