Slučaj "kantrimen"! Tužilaštvo pregledalo slike iz automobila smrti

U nastavku istrage za smrt Luke Jovanovića 25. jula na Brankovom mostu Treće osnovno tužilaštvo pregledalo je danas "selfi" fotografije uslikane u "kantrimenu" neposredno pre nego što je udario Jovanovića, koji je od povreda preminuo.

Tužilaštvu je USB sa fotografijama koje su zabeležene mobilnim telefonom jedne od osumnjičenih Milice Novaković, koja je u pritvoru, dostavio danas njen branilac, pošto je ona pre hapšenja fotografije prebacila na USB. Na fotografijama se jasno vide uslikani na zadnjem sedištu automobila Tamara Bogdanović, Nikola Lepen, Bojana Petrović i Milica Novaković.

Dana Manevski, kako je do sada istragom utvrđeno, sedela je na suvozačkom mestu auta kojim je upravljao Marko Milićev, koji je prošlog petka uhapšen u Kini. Danas su u tužilaštvu svedočili i prijatelji Luke Jovanovića i očevici saobraćajne nesreće koji su s njim te večeri gurali "ladu" koja se pokvarila na mostu, neposredno pred nalet "kantrimena".

Oni su posvedočili da je auto udario u Luku i u "ladu" koju su oni gurali i da je njihov prijatelj od udarca odleteo. Nisu međutim mogli da kažu ko je bio u automobilu, jer se sve odigralo "brzinom munje". Takođe su rekli da su na njihovom autu bila upaljena sva četiri migavca.

Jedna od četiri osumnjicene devojke Bojana Petrović, koja se do sada branila ćutanjem, tražila je da da izjavu tužilaštvu, a njeno saslušanje planirano je za ponedeljak. Branilac Tamare Bogdanović advokat Rajko Jelušić rekao je da je danas predložio da se njegovoj branjenici ukine pritvor, jer su saslušani svi svedoci, a Milićev uhapšen u Kini. Milićev je u Kini uhapšen 29. avgusta po sprskoj poternici, pošto je 10. avgusta pobegao iz Srbije. Ministarstvo pravde prevodi neohodnu dokumentaciju na kineski jezik koja će uz zahtev za ektradiciju u najkraćem roku biti prosleđena Kini.

Protiv njegovih prijatelja i pomagača u skrivanju dela nakon nesreće vodi se istraga zbog sumnje da su izvršili krivično delo pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela.

Milićev je iz zemlje pobegao 15 dana nakon incidenta. Tereti se za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja sa smrtnom posledicom za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina, kao i za nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnim nesreći za koje je zaprećena ista kazna. Prijatelji Marka Milićeva, koji su bili u "kantrimenu" kada je on na Brankovom mostu udario Luku Jovanovića, nakon nesreće prešli su u taksi vozilo. Milićev je taksisti naredio da ga prati, pa je i on osumnjičen u ovom slučaju za pomaganje.

Milićevi prijatelji iz vozila, njegov kum Bratislav Vesović kod koga su se prema sumnjama sakrili svi posle incidenta, kao i taksista, se sumnjiče da su izvršili krivično delo - pomoć učinocu posle izvršenja krivičnog dela.

Vozilo za koje se sumnja da je Milićev vozio u trenutku nesreće nije pronađeno, ali je policija utvrdila da je reč o kradenom autu, i da iza toga stoji dobro organizovana kriminalna grupa koja je automobile krala u inostranstvu, a potom ih dovozila u Srbiju, izjavio je ranije ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

U pritvoru su Milićev kum Bratislav Vesović, Tamara Bogdanović, Nikola Lepen, Dana Manevski, Saša Janković, Bojana Petrović i Milica Novaković.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku na njih je naleteo "mini kantrimen".

Vozač "kantrimena" nije se zaustavio nakon nesreće, a Luka Jovanović preminuo je dan kasnije u Urgentnom centru.

Kako vozač, a ni vozilo nisu pronađeni narednih dana, otac nastradalog mladića Bojan Jovanović protestovao je Brankovom mostu, na mestu gde mu je sin ubijen.

Izvor: Kurir

Pogledajte još