Podignuta optužnica zbog homofobnog komentara na Fejsbuku

Protiv Antonija K., 36-godišnjaka koji je na Fejsbuk stranici "Torcida Split" u maju prošle godine komentarisao referendum "U ime obitelji" i pozivao na ubistvo, podignuta je optužnica zbog javnog podsticanja na nasilje i mržnju.
U Srbiji je i ove godine neizvesno da li će Prajda biti. Ministar policije Nebojša Stefanović ima svoj stav o (ne)održavanju Parade ponosa u Beogradu, koju su gej udruženja planirala za 28. septembar.

Opšinsko državno tužilaštvo u Splitu juče je podiglo optužnicu s obrazloženjem da je 36-godišnjak 22. maja 2013. godine u nameri izazivanja netrpeljivosti i osećaja lične ugroženosti kod osoba homoseksualne orijentacije i pripadnika crne rase objavio komentar kojim je javno podsticao na nasilje i mržnju.

Naime, ovaj državljanin Hrvatske i Crne Gore s prebivalištem u Nikšiću učestvovao je u Fejsbuk raspravi oko referenduma o definisanju braka isključivo kao zajednice žene i muškarca i napisao sledeće: "Ubij, zakolji da p*d*r ne postoji!, Oj, Hitleru, ustani samo na pet minuta i reši gorući problem na Zemlji s p*d*rčinama! Crnčuge ne diraj jer ćemo njih vratiti na drvo i dati im banane!".

Splitskom državnom tužilaštvu slučaj je prijavilo udruženje Zagreb Prajd.

Izvor: Index.hr

Pogledajte još