TRAGEDIJA: Devojčica upala u kofu sa vrelom vodom, opečena joj četvrtina tela

Trogodišnja devojčica iz sela Oreovica kod Preševa, koja je zadobila teške opekotine kože kada je upala u kofu sa vrelom vodom, nalazi se u stabilnom stanju i trenutno je van životne opasnosti.

Incident se desio u nedelju 14. septembra, dete je nakon toga prebačeno u niški Klinički centar gde je uspešno započeto lečenje ali se komplikacije još ne isključuju.

- Ona je zadobila duboke opekotine drugog i trećeg stepena na 20 do 25 odsto kože na stomaku, butinama i leđima. Trenutno nije životno ugrožena, ali su komplikacije još moguće jer se sa opekotinama nikada ne zna. Svaka opekotina je nepredvidiva, a ovde je zahvaćena velika površina kože. Za sada se ne planira transplatacija. Dete je u fazi obrade i pratimo stanje neprekidno - izjavila je direktorka Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju dr Anđelka Slavković.

Majka deteta Arbona A. kaže da je njena ćerka upala u kofu sa vrelom vodom dok je spremala zimnicu.

- Na šporetu u kuhinji grejala sam vodu da bih njome zalivala turšiju. Vodu sam iz šerpe presipavala u kofu kako bi je prenela do turšije. Tri puta sam to uradila, a kada sam se vratila i četvrti put, desila se nezgoda. Ćerkica je idući unatrag udarila u kofu i upala u nju. Odmah sam je odnela u kupatilo i polivala hladnom vodom. Onda smo stavili kiselo mleko i odmah je odveli u Hitnu pomoć. Zadobila je opekotine stomaka, stražnjice, leđa i butina. Mnogo smo se uplašili - priča majka.

Devojčica je smeštena na odeljenju dečje intenzivne nege i pod stalnim je nadzorom lekara.

- Zadovoljni smo lekarskom brigom u Nišu, nadamo se da će sve biti dobro i da ćemo uskoro izaći iz bolnice - kaže majka Arbona.

Izvor: Blic

Pogledajte još