Depresija i tuga vas muče: Ove četiri navike odaju nesrećnu ženu!

1. Premalo sna: Ako sebi uskraćujete san, vaš um i vaše telo ne dobiju ono što im je potrebno, a to je odmor. Nedostatak sna i odmora može da vodi u začarani krug koji ženu može da ostavi zarobljenu u depresiji. Manjak sna dovodi do toga da se osećate loše, a takvo stanje vas može dovesti do stalnih problema sa snom. Osam sati sna nije mit, toliko je otprilike organizmu potrebno da se odmori.

2. Previše brinete o tome šta drugi misle o vama: Kada brinete o tome šta drugi misle o vama i jeste li ispunili njihova očekivanja, sistemski radite na gubitku sopstvenog identiteta. Činjenica je da je nemoguće zadovoljiti sve oko sebe, pa zašto ne usmeriti misli na to šta vi želite. Ispunjavajte želje sebi, a ne drugima.

3. Izbegavate društvo: Život je ponekad okrutan i ljudi koje susrećemo mogu da urade mnogo da bi nam upropastili dan, pa može postati teško suočavati se s njima. Ali potpuno povlačenje iz društva i isključivanje iz svakodnevnice takođe može dovesti do depresije. Biti sam često vodi do osećaja tuge i samoće. Jednom kada uđete u to stanje, teško se vratiti nazad... Pokušajte da izbegavate ljude koji vam crpe energiju i šire negativne misli, okružite se osobama koje zrače toplinom i nemaju naviku da uništavaju tuđe samopouzdanje.

Normalno je da se uvredite ako vam neko učini ili kaže nešto ružno, ali ako se ta ista osoba uistinu potrudi da se izvini, nećete usrećiti sebe ako odlučite da zadržite osećaj ljutnje. Opraštanje oslobađa, zato činite to što češće.
Izvor: portaloko

Pogledajte još