(Ne)namerno prekrajanje granica? Evropska komisija pripojila Vojvodinu Hrvatskoj!

Na sajtu EK u rubrici Evropskog centra za savete potrošačima objavljena je mapa Evrope na kojoj je Vojvodina otcepljena od Srbije, a pripojena Hrvatskoj.

- Radi se o zaista velikoj, ali nenamernoj grešci, a nikako ovde nije reč o bilo kakvoj provokaciji – kažu u Evropskoj komisiji.

Karta je objavljena u rubrici Evropskog centra za savete potrošačima namenjenoj onima koji se nalaze u EU, a koji imaju bilo kakva pitanja vezana za kupovinu i prevoz robe iz jedne zemlje EU članice u drugu!

Pojava ove mape izazvala je veliku buru u Srbiji, ali i u Hrvatskoj, gde su pojedini mediji išli dotle da se hvale kako im je EU pripojila Vojvodinu, te su brže bolje objavili vest sa naslovom “Hrvatska do Rumunije“!

U Ministarstvu spoljnih poslova kažu da će biti upućen zvaničan prigovor povodom objavljivanja ovakve mape, kao i da će tražiti da se što pre ova “greška” ispravi.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kratko je prokomentarisao objavljivanje sporne mape Evrope u kojoj je Vojvodina u Hrvatskoj, a ne u Srbiji, rečima:
“Reagovaćemo, nadam se da je greška!”

Izvor: Telegraf.rs

Pogledajte još