Pridružite se akciji "Čuti i razumeti" za podršku deci sa oštećenim sluhom

Ove godine akcenat će biti na predstavljanju mladih uspešnih ljudi, koji su i pored dijagnostifikovanog oštećenja sluha u ranoj mladosti uspeli da ostvare značajan uspeh tako što su stekli visoko obrazovanje, ostvarili značajne sportske rezultate, formirali porodice i slično. Tokom dva sata druženja, roditelji i deca sa oštećenim sluhom će moći da porazgovaraju sa ovim mladim uspešnim ljudima i razmene iskustva koja će pomoći uzajamnom razumevanju i podršci.

Povodom Svetske nedelje gluvih i nagluvih osoba koja se obeležava poslednje nedelje septembra, kompanija Audiovox u saradnji sa Humanitarnom fondacijom Novi Beograd i Mikser organizacijom priprema zanimljiv program i druženje sa poznatim ličnostima za decu sa oštećenim sluhom, u okviru tradicionalne akcije „Čuti i razumeti“.

Akcija „Čuti i razumeti“ pokrenuta je pre dve godine i realizovana je sa velikim uspehom, a podržali su je kako stručnjaci iz ove oblasti (ORL specijalisti, profesori sa FASPER-a), tako i ličnosti iz javnog života, voditelji, pevači, sportisti, koji su svojim prisustvom uticali na povećanje svesti o problemima dece sa oštećenim sluhom, sa željom da se, kao ravnopravni članovi, integrišu u društvo.

Osnovna ideja pokretanja akcije „Čuti i razumeti“ je skretanje pažnje javnosti na decu sa oštećenim sluhom i jačanje svesti o tome da i oni mogu kao i sva druga deca da se integrišu u naše društvo. Na internet adresi www.cutiirazumeti.com se možete detaljnije upoznati sa akcijom i pogledati izveštaje i slike sa prethodnih okupljanja.