Dve verzije sukoba Vučića i policije: Žandarmi (ni)su prvi počeli? (VIDEO)

Snimak na kojem se vidi da je premijerov brat Andrej Vučić, koji je bio u pratnji obezbeđenja od tri policajca u civilu, prvi fizički napao jednog od pripadnika niške Žandarmerije koji su bili u kordonu, uz verbalne pretnje da će „svi biti ukinuti“, oduzet je Žandarmeriji, rekli su za "Danas" nezvanični izvori bliski niškoj Žandarmeriji.

Izvori ovog lista su rekli da je premijerov brat želeo da prođe kroz policijski kordon, koji je obezbeđivao Paradu ponosa, a kada mu to nije bilo dozvoljeno, navodno je uhvatio jednog od pripadnika niške Žandarmerije za zaštitno odelo, zapretivši da će ih sve „ukinuti“.
Prema njihovim rečima, jedan od pripadnika Vućićevog obezbeđenja navodno je u tim trenucima izvadio oružje, pa su pripadnici Žandarmerije tada počeli da ih fizički tuku. Premijerov brat i njegovo obezbeđenje počeli su da beže, ali ih je nešto dalje sačekala druga grupa žandarma, koja je nastavila intervenciju.

Tajna drugog snimka
Snimak fizičkog napada te druge grupe žandarma pojavio se u pojedinim medijima, a snimak fizičkog i verbalnog napada Andreja Vučića, na kojem se to „i vidi u čuje“, i koji je napravila sama Žandarmerija, navodno je „izvađen iz kamere i odnet“.

Prema izvorima dnevnog lista "Danas", pripadnici Žandarmerije sve ovo su navodno rekli i premijeru Vučiću, kod koga su bili na razgovoru posle incidenta. Premijer je navodno u početku reagovao „krajnje burno“, ali se nakon njihove informacije o toku događaja smirio i ponudio ih kafom.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor policije Milorad Veljović izjavili su juče da su zaprepašćeni snimkom koji je emitovan u medijima, a na kojem se vidi prebijanje Andreja Vučića i dvojice pripadnika Vojske Srbije. Oni su istakli da će se preduzeti svi potrebni koraci, kako se ovakvi brutalni napadi, više nikada ne bi dogodili u policiji.

Premijer Vučić je prethodno potvrdio da je došlo do incidenta i da su njegov brat i dva pripadnika obezbeđenja teško povređeni, ali nije želeo da govori konkretno o kakvim povredama je reč.

"Blic": Postoji još jedan snimak, Vučića i obezbeđenje su tukli u haustoru 10 minuta!

S druge strane, dnevni list "Blic" piše da je kasno sinoć došao do informacije da postoji još jedan snimak premlaćivanja Andreja Vučića i njegovog obezbeđenja.

Na tom snimku vidi se da su se svi uredno legitimisali žandarmima koji su potom nasrnuli na njih.
Prema informacijama "Blica", žandarmi su bili ljuti na vojsku jer ih je neposredno pre ovog incidenta kamerama snimala Vojna policija. Prema istom izvoru Vučića, Predraga Malog i vojne specijalce žandarmi su tukli u obližnjem haustoru više od 10 minuta.

Očekuje se da će Vlada Srbije danas objaviti ovaj snimak.
Nekoliko sati ranije, "Blic" je objavio da su Andrej Vučić i pripadnici obezbeđenja imali incident sa Žandarmerijom jer su odbili da se legitimišu.


Premijer Srbije rekao je na današnjoj konferenciji za štampu da je njegov brat pretučen u trenutku dok je držao ličnu kartu u rukama.

Izvor: Danas/Blic

Pogledajte još