Studenti blokirali FPN: Vi nas ne slušate, mi vas blokiramo!

Blokadi je prethodio skup, na kome je oko 300 okupljenih akademaca odlučilo da krene u protest dok im se ne ispune zahtevi. Neki studenti sede ispred ulaza u zgradu, dok su drugi u učionicama gde gledaju filmove, igraju karte i druge društvene igre. Sa sobom imaju u transparente sa odgovaraujućim porukama, dok su na ulaznim vratima zalepljeni leci sa porukom “Vi nas ne slušate, mi vas ne puštamo“

Nastavljen i protest na Filozofskom

Nastavljen je i protest na Filozofskom fakultetu. Studenti su ostali pri svojim zahtevima, a kako im se niko iz uprave nije javio i večeras će provesti noć na fakultetu.

- Blokada je počela odmah posle skupa i planiramo da ostanemo u zgradi fakulteta dok uprava ne uspuni ono što smo tražili, a mislimo da tražimo realne stvari. I u toku noći će dobar deo nas ostati na fakultetu, dok će sutra u toku dana doći i druga grupa. Želim da napomenem da mi nećemo blokirati rad fakulteta, već samo nastavu - kaže Nikola Adrović, student četvrte godine FPN.

Prema rečima Adrovića studenti imaju tri zahteva.

- Traži se mogućnost sufinansiranja za studente koji imaju između 48 i 53 poena, zatim stipendije za one koji su očistili celu godinu, ali nisu uspeli da budu u okviru određene kvote i potpuna implementacija Bolonje, pošto trenuntno svaki profesor ima autonomiju u radu. To jest, neki poštuju Bolonju, a neki, to ne čine - kaže Adrović i napominje da bloklada na FPN-u nema veze sa drugim protestima studenata.

Blic

Pogledajte još