Budite spremni za Putina i paradu

Beograd je u "mobilnom stanju". Posle dana vežbanja, danas se održava vojna parada "Korak pobednika", a u posetu nam dolazi i Vladimir Vladimirovič Putin, predsednik Ruske Federacije.

Osim što je deo kod Palate Srbija praktično u potpunoj blokadi, pa je kretanje po Novom Beogradu u oba smera gotovo nemoguće, građani javljaju da se velike gužve stvaraju i u samom gradu, naročito u Ruzveltovoj ulici, gde se preduzimaju posebne mere zbog posete Vladimira Putina. I dok se veliki broj Beograđana dovija kako da stigne "od tačke A do tačke B", mlađi stanovnici posebno slave, jer više od 100 škola danas ne radi, ili će imati skraćene časove.

Kako je ranije najavljeno, Vladimir Putin trebalo bi da sleti na beogradski aerodrom Nikola Tesla u podne.

Njega će na aerodromu dočekati predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Putin će se potom uputiti do Novog groblja gde će gde će posetiti memorijalni kompleks spomenika Ruski nekropolj.

Putin će potom "preći" preko Ruzveltove ulice, kako bi položio venac na Groblju oslobodilaca Beograda, preko puta groblja.

Konvoj sa visokim gostom iz Rusije potom će se vratiti na Novi Beograd i više neće prelaziti most, pa se očekuje blago poboljšanje situacije u samom centru grada.

Na Novom Beogradu, međutim, tome ne mogu da se nadaju još neko vreme.

Prema planu, Putin će ostatak dana provesti u Palati "Srbija", gde će imati sastanak sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, a potom i sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

Za visoke goste iz Rusije u Palati će biti organizovan i ručak, posle koga će uslediti zajednička konferencija za novinare.

Parada počinje u 15.30 sati, s tim što je građanstvo pozvano da na prostor ispred Palate "Srbija" dođe pre 14 časova, jer će ulazak na prostor gde se održava parada posle tog vremena biti zabranjen.

Parada bi trebalo da se završi do 16.30 časova.

Po završetku parade, predsednik Rusije uputiće se ka aerodromu "Nikola Tesla" i završiti posetu Srbiji, mada su se u pojedinim medijima pojavile i informacije da će promeniti satnicu i otići na košarkašku utakmicu Crvena zvezda-Galatasaraj, u "Areni". Ovo je, ipak, malo verovatno.

Izvor: Mondo

Pogledajte još