U Somboru zapaljena pekara u vlasništvu Albanaca, u Mitrovici spaljena zastava Srbije

Pekara koja se nalazi u ulici Gruje Dedića je potpuno izgorela, nakon što je na nju bačen molotovljev koktel, a napominjemo da ovo nije prvi napad na vlasnike pekare Dva brata.

Naime, nakon jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, ali i tokom 2008. godine, pojedinci su pozivali na bojkot pekara čiji su vlasnici Albanci.

Nedugo nakon tog incidenta, tadašnji predsednik opštine Sombor dr Jovan Slavković, kao i predstavnici Nevladinih organizacija i pojedinih stranaka, doručkovali su u pekari Dva brata.

Takođe, u maju 2010. godine nepoznata osoba je razbila kamenom staklo na kiosku Samostalne zanatske radnje Goranac, a potom ga zapalila.

Takođe, nepoznata osoba je u utorak odmah nakon meča Srbija-Albanija razbila staklo na pekari David u Apatinu koja je u vlasništvu Mateja Kajtazija.

Ekstremisti su tokom noći zapalili zastavu na zgradi Službe za platni promet u jednoj od glavnih ulica Kosovske Mitrovice i oštetili simbol grada u blizini glavnog mosta na Ibru.

Oni su pokušali da oštete i zastave koje su se nalazile u blizini mosta i na zgradi bivše Opštine u Kolašinskoj ulici koja vodi prema multietničkom selu Suvi Do.

Posle prekida utakmice Srbija-Albanija u Beogradu i incidenta zbog ubacivanja na teren zastave "Velike Albanije", ekstremisti su zapalili kontejner i zastavu u vlasništvu Inicijativnog odbora za izgradnju crkve Svete Trojice na Malom Zvečanu i skinuli zastavu sa srednjovekovne kule iznad Zvečana.

Izvor: 025.info, smedia.rs

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.