Starac ostavljen da umre jer je doktorkama smrdeo na fekalije!

Stevka kaže da je danima zvala Hitnu pomoć u Domu zdravlja Batajnica jer je njenom suprugu, koji je pre godinu dana operisan od karcinoma debelog creva, bilo loše, ali nisu hteli da dođu. Pošto su višednevni pokušaji da ih umoli propali, Stevka se obratila komšinici, na čiji je poziv ekipa Službe kućnog lečenja Doma zdravlja došla kod Jovića, ali tek posle 24 sata.

"U utorak su došle dve mlade devojke. Nisu htele ni da uđu u kuću. Na vratima su se zgledale i došaptavale: 'Joj, što smrdi'. Rekle su da one nisu učile za to i okrenule se i otišle. Nisu ga ni pogledale, niti mu dale bilo kakve lekove. Umro je u najstrašnijim mukama. Moj suprug je imao dva katetera i nosio je dve kese u koje je vršio nuždu. Brinula sam o njemu koliko sam mogla, hranila ga i prala, ali su one naišle dok sam ga na podu čistila i presvlačila", priča baka Stevka, koja ima samo jednog sina, koji radi u Ukrajini.

U DZ Batajnica zatekli smo dr Miroslavu Milošević, koja je tvrdila da je odgovorna samo za opštu medicinu:

"Našoj službi nije upućen nijedan poziv. Poseta pacijentima je u nadležnosti Službe za kućno lečenje i neodložne pomoći. Oni se nalaze u Domu zdravlja u Zemunu, a ovde imaju samo doktorku Marjanu Jovičić, koja je savesna i stalno je na terenu."

Doktorka Jovičić, koja s koleginicom bila kod Jovića, uputila nas je na načelnicu službe u Zemunu.

"U sve se umešala i policija i zato ne mogu da dajem nikakve izjave", rekla je dr Jovičić.

Načelnica Službe kućnog lečenja u Domu zdravlja u Zemunu dr Biljana Kunić kaže da je sve što zna o slučaju Slavka Jovića čula od dr Jovičić.

"Dr Marjana Jovičić i sestra Marija Penić su otišle da obiđu pacijenta u utorak i nisu mi rekle da je neko zvao danima. Čula sam da je pacijent bio zapušten i da mu se nije moglo prići jer je bio prekriven fekalijama. Procenile su da tog trenutka nije bio vitalno ugrožen, nije se gušio, pa su planirale da dođu sledećeg dana", rekla je dr Kunić.

U Ministarstvu zdravlja kažu da nisu obavešteni o slučaju Slavka Jovića, ali najavljuju da će svakako ispitati šta se desilo.

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja nije dobila prijavu za ovaj slučaj, ali će odmah po saznanju informacije koju ste nam dostavili izvršiti inspekcijski nadzor.

Izvor: Kurir

Pogledajte još