Ispovest oca koji je ubio ćerku: Hoću da patim kao moja Marijana!

Upitan za svoje zdravstveno stanje, Gregurić je odgovorio da ima rak i da ne želi da se leči...

Na ponovljenom suđenju zbog optužbi da je u oktobru 2012. godine ubio svoju teško bolesnu i nepokretnu ćerku, Josip Gregurić je na pitanje sudije o njegovom zdravstvenom stanju odgovorio:

- Imam tumor bešike, četiri puta sam operisan. Posle zadnje operacije u martu ove godine ne idem više na lečenje, ne odlazim na propisane terapije, želim da se bolest proširi na druge organe, želim da patim i umrem kao što je patila i umrla moja kćer Marijana.

Županijski sud u Sisku je prethodno osudio Josipa na dve godine zatvora, ali je Vrhovni sud ukinuo presudu zbog, kako prenosi "Jutarnji list", neslaganja dela izvornog zapisnika sa objavom presude u delu koji se tiče troškova vođenja postupka.

Gregurić je pred suđenje novinarima "Jutarnjeg lista" rekao kako ne zna kako će još jednom proći kroz sve to i da ne može to da podnese. Na pitanje novinara da li se oseća krivim, odgovorio je:

- Ne znam šta da odgovorim, to zna samo dragi Bog. Očekujem samo Božju i sudsku kaznu.

Gregurić je na ponovljenom suđenju istakao kako ostaje pri svemu što je rekao na prethodnom suđenju i naglasio kako su mu stalno pred očima sve patnje kroz koje je prolazila njegova mezimica.

- Ležala je nepokretna u krevetu smeštenom uz moj krevet. Gledao sam 24 sata dnevno njene patnje i tako tri godine, njene patnje u meni su stvarale nepodnošljivu bol i stoga sam verovatno učinio to za šta me optužujete da sam učinio. Gledao sam kako pati, kako vene, ali nisam prestajao da se nadam da će se dragi Bog smilovati, da će moje dete ozdraviti. Iako nismo mogli da komuniciramo, u njenim očima sam mogao da pročitam molbu za pomoć, molbu da joj pomognem da ode, da prekinem njenu tešku patnju - ispričao je na sudu Josip Gregurić.

I tužilac i branilac su potvrdili da ostaju pri svemu izrečenom na prethodnom suđenju, a presuda će biti obavljena u četvrtak, 27. novembra.

Presudom od juna 2013. godine, Gregurić je osuđen na dve godine zatvora, s tim što je sud odredio da će drugu godinu Gregurić provesti na uslovnoj slobodi, što je najmanja moguća kazna zbog ubistva.

Sudija Melita Avedić je tada obrazložila svoju odluku time što je ubijena Marijana tri godine bila u komi i vegetirala i rekla da razume bol oca i tragediju ove porodice, ali da hrvatski zakoni ne poznaju ubistvo iz milosrđa i da je bilo nemoguće izbeći kaznu zbog počinjenog ubistva.
Izvor: jutarnji/blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.