Probudio se iz kome, progovorio na francuskom i mislio da je Metju Mekonahi!

Rori Kertis je 2012. godine u saobraćajnoj nesreći povredio glavu, a jedna od posledica je bilo krvarenje u mozgu, pored ostalih brojnih povreda zbog kojih je bilo neophodno izazvati veštačku komu.

Kada se probudio, medicinskoj sestri se obratio na toliko dobrom francuskom da je sestra bila uverena da je francuskog porekla, piše Dailymail i dodaje da pacijent ipak poseduje samo osrednje znanje tog jezika koji je učio u srednjoj školi.

Kertis, koji se u potpunosti oporavio, seća se da je kada je video sebe u ogledalu bio potpuno zbunjen: "Mislio sam da sam Metju Mekonahi i uopšte nisam prepoznavao lik čoveka u ogledalu! Šokirao sam se kada sam ugledao svoj lik u ogledalu toaleta, nisam znao ko je taj čovek, nisam prepoznao sebe! Sve vreme sam razmišljao kako zaista moram što pre da napustim bolnicu i da se vratim snimanju filmova."

Naravno, po izlasku iz bolnice, već je znao da nije Metju, ali savršeni francuski je i dalje ostao: "Zaista nemam pojma odakle mi savršen naglasak i sposobnost da na taj način govorim francuski koji sam učio u školi i to davno. Moji roditelji su bili zapanjeni kada su došli da me posete i kada su ih sestre upitale iz kog dela Francuske dolazimo! Inače nisam bio sjajan u školi što se tiče francuskog, tako da mi je ovo potpuno nejasno, kao da ne govorim ja, kao da to nisam ja."

Rori je inače u bolnici imao i faze kada je verovao da ima oko 12 godina i stalno je zapitkivao majku gde mu je njegov pas koji je inače uginuo pre više od 3 godine.

"Pitao sam majku da li ga je nahranila, a kada mi je rekla da je on davno uginuo, počeo sam da plačem kao dete! Međutim, odjednom je nešto kliknulo i pamćenje mi se vratilo."

Izvor: dailymail

Pogledajte još