OTAC SUSPENDOVAN: Ognjanovići sakrili najmanje 100.000 dolara i 7.400 evra?!

VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu u narednih nekoliko dana razmotriće krivičnu prijavu koju je Ministarstvo unutrašnjih poslova podnelo protiv Nebojše i Jelene Ognjanović. Roditelji osmogodišnje Tijane, koja nažalost nije uspela da dočeka transplantaciju srca u Americi, sumnjiče se da su protivpravno prisvojili 100.000 dolara i 7.400 evra, što predstavlja deo sredstava prikupljenih tokom humanitarne akcije.

Prema proceduri, kad je reč o prijavama koje se podnose redovnim putem, što je ovde slučaj, advokat Nebojša Milosavljević ističe za “Novosti” da tužilaštvo treba da vidi o kakvim se osnovama sumnje radi, kao i koje je krivično delo u pitanju.

- Tužilaštvo će videti da li su dokazi koje im je dostavio MUP dovoljni da se ide dalje u postupak - kaže advokat Milosavljević. - Razmotriće o kakvim se osnovama sumnje radi, koje krivično delo im se stavlja na teret. Postoji mogućnost da od nadležnih iz policije zatraže da im prikupe još neke dokaze.

Prema Milosavljevićevim rečima, ukoliko ima dovoljno podataka, pozvaće Ognjanoviće na saslušanje, posle čega bi se donela odluka o tome da li će se pokrenuti istraga. Kako kaže, uvek postoji i mogućnost da se krivična prijava odbaci.

- U ovakvim postupcima, eventualno počinjeno krivično delo dokazuje se papirima, jer se kroz njih vide novčane transakcije, odnosno kroz papire se dokazuje prevarna radnja - ističe naš sagovornik. - Zato i nije neophodno određivanje zadržavanja i pritvora, što i nije urađeno u ovom slučaju. Trenutno, preuranjeno je tvrditi bilo šta i davati bilo kakve konstatacije, kad se još ne zna hoće li tužilaštvo pokrenuti istragu ili ne.

Nebojšu i Jelenu Ognjanović u petak su saslušali pripadnici radne grupe MUP, kad su oni odbacili sve tvrdnje da su počinili prevaru i oprali novac prikupljen za lečenje njihove bolesne ćerke. Prema saopštenju, sumnja se da su sa računa Morgan Čejs banke u SAD, na svoj privatni račun u Srpskoj banci prebacili 100.000 dolara i 7.400 evra.

Nebojša Ognjanović, otac pokojne Tijane (8), biće suspendovan sa posla zbog toga što je protiv njega i supruge Jelene podneta krivična prijava za zloupotrebu novca u humanitarnoj akciji.

Nakon našeg pisanja o njihovim malverzacijama, u MUP, gde je Nebojša zaposlen u Upravi za informacione tehnologije, odlučeno je da ga udalje sa posla.

- Ustanovljeno je da postoje elementi za Ognjanovićevu suspenziju, što će njegovi nadležni i uraditi. On je zaposlen u MUP, ali će što pre biti udaljen sa posla. Posle silnih kompromitujućih optužbi o zloupotrebi novca, njemu nije mesto u instituciji koja radi na sprečavanju kriminala. Kada se neki policijski službenik osumnjiči za uzimanje mita ili neko drugo krivično delo, odmah leti sa radnog mesta, pa zašto bi drugačije bilo i sa Ognjanovićem, koji je osumnjičen za ozbiljno krivično delo - naglašava naš izvor blizak MUP.

Izvor: novosti/kurir

Pogledajte još