Biseri svetskih vođa: Klinton i papa veruju u vanzemaljce, a Turci otkrili Ameriku?

Političari su ozbiljni ljudi koji znaju da pričaju bajke, ali ne i viceve. Ipak, mnogi od njih su u 2014. imali izjave koje podsećaju na tu formu i više priliče trećerazrednom komičaru nego ljudima od kojih zavisi sudbina planete.

Predsednik Rusije Vladimir Putin ove godine je često bio u fokusu. Između ostalog, i zbog bisera tokom javnih nastupa. Najviše pažnje izazvao je kad je napisao da je u životu mnogo naučio od pacova.

(old_image)

- U našem podrumu u kući bilo je pacova, pa smo ih moji prijatelji i ja lovili palicama. Jednom sam pronašao ogromnog i lovio ga sve dok ga nisam saterao u ćošak. Više nije imao kud, pa se naglo uspravio na zadnje noge i krenuo na mene. Preokrenuo je situaciju i u momentu je on počeo mene da lovi. Tad sam naučio da ne treba dopustiti strahu da te parališe! Ne prepuštaj se situaciji, već iznenadi protivnika, uspravi se kad pomisliš da ćeš da se predaš – napisao je Putin.

Papa Franja nije govorio o pacovima, ali se dotakao teme Marsovaca.

- Ako sutra stigne ekspedicija Marsovaca i jedan od njih kaže: “Ja želim da se krstim”, šta će onda biti? Hrišćani ne mogu da zatvore vrata bilo kome ko želi da se krsti, pa čak i ako su to zelena bića s dugačkim nosem i velikim ušima kao na dečjim crtežima – rekao je papa Franja.

(old_image)

Zvaničnica Stejt departmenta Viktorija Nuland tajno snimljena kako u razgovoru sa kolegom nipodaštava značaj evropskih partnera u rešavanju krize u Ukrajini.

- Bilo bi odlično da sredimo tu stvar i da nam u tome pomognu UN. I, znaš već, jeb.š EU – istakla je u prvoj polovini godine Nulandova.

Turski predsednik Radžep Tajip Erdogan izjavio je vrlo uvereno da su američki kontinent muslimani otkrili u 12. veku, a ne španski moreplovac Kristofor Kolumbo, dva veka kasnije.

(old_image)

- Veze Latinske Amerike i islama potiču iz 12. veka. Muslimani su otkrili Ameriku 1178. godine, a ne Kristofer Kolumbo - rekao je Erdogan u Istanbulu.

Francuska desničarka Marin Le Pen, čija je partija trijumfovala na evropskim izborima, izjasnila se protiv Evropske unije u intervjuu nemačkom političkom magazinu Špigel i rekla da želi da spreči da taj antidemokratski monstrum dalje diše.

- Evropska unija je jedno veliko prokletstvo, jedan antidemokratski monstrum. Želim da sprečim da se širi i da dalje diše – rekla je Le Pen.

Lider ruske Liberalno demokratske partije (LDPR) Vladimir Žirinovski rekao je da su članovi njegove partije već prešli na vegetarijansku ishranu, i da će im uvesti i “standarde za seks”.

- Što ređe to bolje, tri do četiri puta godišnje je dovoljno - ocenio je Žirinovski u vezi sa pomenutom “standardizacijom” u partiji, čijim je članovima, prema njegovim rečima, zabranjeno da puše, da piju i da jedu meso, a to su pravila sa kojima su ušli u 2014. godinu.

Nekadašnji američki predsednik Bil Klinton priznao je prilikom gostovanja u emisiji poznatog voditelja Džimija Kimela na televizijskoj mreži ABC da ga uopšte ne bi iznenadilo kada bi se saznalo da vanzemaljci zapravo postoje.

(old_image)

Naime, on je otkrio da ga tema prisustva “malih zelenih” poprilično interesuje i da je jedna od prvih stvari koje je učinio nakon što je došao na vlast bila da pošalje svoje pomoćnike da istraže “Oblast 51″, odnosno poznatu američku vojnu bazu u Nevadi, kako bi se uverio da li ih tamo možda ima.

Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je u septembru da bi mu se “srce slomilo” ako bi Škoti na referendumu izglasali odvajanje od Ujedinjenog Kraljevstva.

- Srce bi mi se slomilo ako bi se ova porodica nacija u kojoj smo uradili toliko divnih stvari zajedno raspala - rekao je Kameron.

Nadlanu / izvor: telegraf

Pogledajte još