Za četvrtak, 15. oktobar 2009. godine

BEOGRAD, 15. oktobra 2009. (Beta) - Naslovne strane beogradskih listova posvećene su danas najviše predlogu Evopske komisije da se deblokira prelazni trgovinski sporazum sa Srbijom kao i tekućim unutrašnjim pitanjima i ekonomiji.

ALO - Pod naslovom "Za tužioca je Tadić iznad zakona", o nazdravljanju šampanjcem na stadionu. "Mišković kupuje Ovčaru", o tome da kompanija "Delta" Miroslava Miškovića kupuje hrvatsku firmu "Vupik", na čijem imanju su počinjeni ratni zločini 1991. godine.

BLIC - Ministar odbrane Dragan "Šutanovac traži da Ponoš da otkaz", o najavi da bivši načelnik Generalštaba Zdravko Ponoš prelazi u Ministarstvo spoljnih poslova. O mogućem dolasku američkog fonda "Blekston: Zainteresovani smo za tržište". "Vođi 'delija' preti 12 godina robije", o uhapšenom vođi navijača 'crveno-belih" Draženu Dragašu.

VEČERNJE NOVOSTI - O izveštaju Evropske komisije" "Odmrznuti sporazum! Oli Ren podneo izveštaj EK o napretku balkanskih država". "Banke ne smanjuju kamate", posle smanjenje referentne kamate NBS na 11 odsto.

GLAS JAVNOSTI - "Evropa protiv Bradića, Bradić protiv Evrope", o tome da je Evropska komisija utvrdila da je Zakon o informisanju donet na problematičan način. "Pre za Ginisa nego za SANU", o kandidaturi ministra zdravlja Tomice Milosavljevića za člana Srpske akademije nauka.

DANAS - "Prethodnica Medvedeva obavila prve razgovore u Beogradu", o predstojećoj poseti Srbiji predsednika Rusije Dmitrija Medvedeva. "Jat nabavlja Boingove avione", o učestalim pregovorima sa američkim proizvođačem aviona. O pozivu EK da počnu da primenjuju prelazni trgovinski sporazum sa Srbijom: "Sledi novi pritisak na Holandiju".

KURIR - Pod naslovom "Zatvor za poslanike", o novom zakonu o radu Agencije za borbu protiv korupcije, od sledeće godine državni zvaničnici moći će da obavljaju samo jednu funkciju. "Paranoja", naslov o guverneru Narodne banke Jugoslavije Radovanu jelašiću.

POLITIKA - "Odmrznuti prelazni sporazum EU sa Srbijom", poziv Evropske Komisije. O razlikama u cenama u Srbiji "Najskuplje radnje u Beogradu". O uhapšenom vođi navijača crveno-belih "Ko je uhapšeni Dražen delija". "Nemačka vraća 10.000 Roma na Kosmet". list prenosi pisanje nemačkih medija. "Vlada ne da monopol NIS-u", o tome da Srbija neće produžiti monopol NIS-a na uvoz derivata posle 2010. godine.

PREŠ - O pozivu Evropske komisije: "Odmrznuti ŠP sa Srbijom!". "Leče srce matičnim ćelijama", o velikom podvigu srpskih lekara. "Vuk Jeremić: Srbija nikad neće pristati na ukidanje RS!", piše list.

PRIVREDNI PREGLED - "Državi ostaje većinski paket", o najavi ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića o dokapitalizaciji Komercijalne banke sa EBRD i IFC. "Novi budžet u završnoj fazi", piše list.

Pogledajte još