Ona krije jednu mračnu tajnu: Jeziva, zastrašujuča priča o slici koja donosi nesreću

U jezivoj, zastrašujućoj priči koja je potresla američku naciju 1985. godine, jorkširski dom Rona i Mej Hol je progutala vatra! Međutim, ono što je zaista neverovatno je to da je sika "Dečaka koji plače" ostala netaknuta.

Više od sto ljudi prijavilo je ista ili slična iskustva sa ovom slikom. U svakoj situaciji je slika "Dečaka koji plače" ostala potpuno netaknuta.

Slika "Dečaka koji plače" je delo italijanskog slikara Bruna Amadia koja se masovno prodavala širom sveta.

Bruno je takođe poznat i kao Đovani Bragolin. Slika se prodavala širom sveta od 1950. godine. Ima mnogo različitih varijacija, kako dečaka, tako i devojčica.

O ovoj slici je još tada počela da se širi urbana legenda.

Vatrogasac je 4. septembra 1985. godine prijavio britanskom tabloidu "The Sun" da je pronašao neoštećene kopije slike i to iz mnogo kuća u koje je išao da gasi požare.

Stiv Pant, britanski pisac i komičar, istražio je kletvu koja prati sliku "Dečak koji plače" u svojoj radio emisiji. Iako je program komičnog sadržaja, Pant je veoma ozbiljno pristupio ovoj temi.

On je rešio da testira ovu sliku. Testiranje je pokazalo da su otisci tretirani lakom koji sadrži sredstvo protiv požara, i da će biti prava propast ako se slika okači na zid. To rezultira da će slika pasti licem prema podu i na taj način će biti zaštićena.

Kurir

Pogledajte još