Musicology festival: Večeras očekujte SPEKTAKL! (VIDEO)

Izronivši iz zvezdane prašine, Liv Warfield se pojavila na muzičkoj sceni, učvrstivši svoje mesto
kao legenda svog vremena. Pod uticajem muzičkih junakinja kao što su Nina Simone, Sade, Etta James, Tina Turner i Mary J. Blige, Liv ipak donosi unikatan zvuk, pun soula.

Legenda i jedan od najvećih muzičkih zvezda današnjice, Prins, pronašao je kaver Rolingstonsa “Gimme Shelter”koji je Liv izvela na jednom od živih nastupa i odlučio da je pozove na audiciju za svoj bend New Power generation. Oduševljen njenom harizmom, moćnim vokalom i sirovom energijom, Prins je postavio za prateći vokal u svom bendu sa kojim je Liv proputovala svet i promenila mnoštvo velikih bina, imajući u vidu da je njeno mesto ipak u frontu.

2014. Liv izdaje svoj drugi po redu solo album “The Unexpected”, na kome se Prins potpisao kao izvršni producent.

Njen muzički pravac prkosi definicijama, ali ako bi morao da se definiše, sama Liv bi ga nazvala
„alternativni R&B soul, sa malo rokenrola”. Na novom albumu su se izdvojili singlovi “Blackbird”, koji je postao i nadimak same pevačice, zatim “The Unexpected”, pesma koju je napisao Princ, “Soul lifted” i “Why do you lie”.

Nakon što Liv završi sa nastupom, publika će se premestiti u Summer Stage i nastaviti žurku uz jedan od najboljih kaver bendova, St. Louis. Karte za preostale dane se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima i ddtickets, kao i u klubu BITEFARTCAFE u ulici Mitropolita Petra 8.

Pogledajte još