Forlan još dve godine u Atletiku

BEOGRAD, 11. novembra 2009. (Beta) - Fudbaler Atletiko Madrida Dijego Forlan produžio je ugovor sa tim španskim klubom na još dve godine, preneli su mediji.

Urugvajskom napadaču stari ugovor istekao bi 2011. godine, a on će posle potpisivanja novog na Visente Kalderonu ostati do leta 2013. godine.

"Srećan sam što smo postigli dogovor. Kada sam dolazio u Atletiko rekao sam da želim da se dugo zadržim u Madridu. Drago mi je što sam potpisao ugovor na dve godine, uveren sam da ćemo za to vreme osvojiti neki trofej", rekao je Forlan za klupski sajt.

Forlan je prošle sezone bio najbolji strelac Primere sa 32 gola.

Atletiko Madrid nalazi se u teškoj situaciji, već je eliminisan iz Lige šampiona, a u prvenstvu je ostvario samo jednu pobedu i sa sedam bodova nalazi se na 18. mestu.

"Učinićemo sve da popravimo igru i počnemo da pobeđujemo. Najvažnije je da se izvučemo iz ove situacije, a uskoro ćemo biti na mestu koje nam pripada", poručio je Forlan.

"Uveren sam da ćemo postizati dobre rezultate. Niko ne bi trebalo da sumnja da svi fudbaleri Atletika žele pobede," dodao je.

Forlan je u karijeri, pored Atletika, igrao za argentinski Independijente, Mančester junajted i Viljareal. Sa engleskim klubom osvojio je titulu u Premijer ligi, FA kup i Komjuniti šild, a sa Viljarealom je trijumfovao u Intertoto kupu.

Za reprezentaciju Urugvaja odigrao je 58 utakmica i postigao 22 gola.

Pogledajte još