Vampiri su opet među nama: FOTO

Nije reč o novim dogodovštinama filmskih junaka Bokija i Pajka, ovo je „revival“ muzičkih vampira.

Više je razloga zbog čega je tek oko 2.000 posetilaca uživalo uz Vampire i njihove goste na koncertu u Sava centru. Slika koja je pretila da bude sablasna upristojila se za vreme nastupa predgrupe „Nick Drag“ a onda su prisutni rešili da se ne obaziru na prazna mesta i naprave žurku kao da je Sava centar krcat.

POGLEDAJ FOTOGALERIJU SA KONCERTA

Već je prva pesma „Hajde, hajde“ digla sve na noge - rokabili ritam su uhvatili oni što su uz njega nekad davno rasli ali i dečaci i devojčice koji mogu unuci da im budu.

Nizali su se, bez mnogo priče, hitovi iz najslavnije „doo-wop“ faze – „Nemoj plakati, „Malena“, „Ljubav je san – tek kasnije je, hronološki, red došao na favorite sa albuma „Plavi grad“ i „Monkey Food“.

Na bogatom spisku gostiju pod brojem jedan, pravo iz rubrike „Kucamo na vrata zaboravljenih asova“ – Toni Montano! Ništa neobično – uvek je cenio i voleo Vampire, sarađivao sa njima a „Deset godina“ i „Svi se sada njišu“ bile su lepo podsećanje na vrhunac njegove karijere.

Era je sa kolegama kao Bestbeat gostovao na koncertu Plavog orkestra u Areni pre dve godine pa je „uzvratna poseta“ Saše Lošića sasvim logična a sećanje na film „Mi nismo anđeli“ koji su Vampiri muzički obojili bilo je daleko slikovitije uz Uroša Đurića i Srđana Žiku Todorovića na sceni. Deksi, Krimi i Lude, članovi originalne postave, svojim gostovanjem su dali legitimitet povratku imena Vampiri.

(old_image)

Emocija ni u jednom trenutku nije izostala – ipak, najizraženija je bila kada je bend priredio omaž preminulom prijatelju Delči uz „Koliko imaš godina“. „Anđela“ pa „Volim je ja“ pa nesuđena evrovizijska „Ding ding dong“ pa neizbežne „Be-be“ – tako su Vampiri zvučali pre nego što su izašli na prvi od dva bisa.

Na kraju su se svi učesnici okupili na bini i celu priču zaokružili prvim i najvećim hitom – Rama lama ding dong“.

Setno, romantično, nostalgično... Šteta je što sve ostaje „samo“ na tim rečima. Nedostajala je medijska kampanja, nedostajao je nezamenljivi vampir Peja, nedostajao je huk balkona...

Ovako, uz pozitivnu energiju ostaje i utisak da se grupa muzičara koju već znamo iz dva benda presvukla i u treće odelo. Ono uz koje moraju da idu naočare za sunce. Ono za koje je Era donedavno tvrdio da ga više neće vaditi iz ormara a onda je to ipak učinio.


(old_image)

Pogledajte još