Ukusi vrelog Meksika u restoranu Zapata

Enerijer je u skladu sa burnom meksičkom istorijom, ispunjen jakim, živopisnim bojama među kojima je crvena dominantna. Raznobojni kolorit učiniće vam vreme koje ovde provedete prijatnim i opuštenim. Zidovi restorana predstavljaju malu galeriju fotografija čuvenog Zapate, a oni koji žele da saznaju način na koji se pravi popularna tekila mogu da pročitaju uramljeni recept koji govori koliki je značaj ovog pića.

(old_image)

Meksička kuhinja je poznata po mnogobrojnim začinima i jakim ukusima. Osnovni sastojci su kukuruz, pirinač, pasulj i avokado koji se stavlja u skoro svako jelo. Saznali smo i da je predrasuda da meksička hrana izaziva "požar u stomaku" . Ukoliko želite da nešto bude zaista ljuto dovoljno je samo da zatražite. Možda da započnete sa blažom varijantom, što je sigurno, sigurno!

Preporučujemo vam jelo Enchilada Pollo Con Queso koje se priprema sa piletinom, dimljenim kačkavaljem, tortiljom, dinstanim pečurkama, sitno seckanom zelenom salatom uz dodatak salasa picante sosa i nachosa. Odličan je izbor kada baš i niste previše gladni.

(old_image)

Uz ove specijalitete najbolje ide pivo ili belo vino, a tekila je obavezna, da duh Meksika bude autentičan. Na meniju su i "salsas" i "entradas", odnosno različite vrste predjela, kao što su Guacamole, meksički pasulj, bogate salate koje mogu da budu i glavno jelo za one koji nisu mnogo gladni.

(old_image)

Posebno je interestna karta pića, urađena tako da podseća na list starih novina. Osim raznovrsnih koktela, alkoholnih pića sadrži i zanimljive priče, kao malo pre pomenutu o nastanku tekile, margarite, dobrim cigarama, tako da dok čekate opijeni raznoraznim mirisima možete i da saznate zanimljive detalje iz bogate tradicije Meksika.

(old_image)

Pogledajte još