ZA ZDRAVIJI ŽIVOT: Izbegnite jutarnje greške

Nije svejedno šta radimo ujutru, a ovo su najčešće greške koje pravimo kad otvorimo oči.

Alarm na odloženo

- Navika da nekoliko puta odložimo alarm čini nas nervoznim, a dokazano je da ovaj "ukraden" san ne regeneriše. Zato, navijte sat baš kad želite da ustanete i osećaćete se bolje jer ste pokazali snagu volje.

Provera telefona

- Čitanje vesti, mejlova pre nego što ste pošteno otvorili oči nije sjajan način da počnemo dan. Time smo odmah ubacili u petu brzinu, a da prethodno nismo zagrejali "auto". O zračenju telefona naučnici još nisu usaglašeni, ali najbolje bi bilo da ga ne držite pored kreveta.

Preskakanje vežbanja

- Ako skačete iz kreveta, oblačeći se navrat-nanos i jureći na posao, činite medveđu uslugu svom telu. Nedostatak vremena nije opravdan razlog za preskakanje vežbanja jer ne morate ovoj jutarnjoj rutini posvetiti čitav sat. Dovoljno je i 15 minuta da se lagano zagrejete i istegnete.

Neadekvatan doručak

- Kafa i tost neće vam obezbediti potrebnu energiju za nastavak dana, ali ni tradicionalni srpski doručak, koji uključuje burek i peciva nije dobar izbor. Ovsene pahuljice sa mlekom i svežim voćem obezbediće vam potrebne vitamine, a ako vam je to suviše "ženski obrok", izaberite jaja i jogurt.

Izvor: Novosti

Pogledajte još