RAT HOLIVUDSKIH ZVEZDA: I De Niro želi Titov stan na Menhetnu?!

Naime, osim već dobro poznate informacije da je popularni glumac Džek Nikolson zainteresovan za kupovinu stana koji je bio u vlasništvu SFRJ, a koji je kupio lično Josip Broz, saznajemo da je za tu nekretninu zagrizao još jedan američki glumac, a to je, verovali ili ne, Robert de Niro!

Slavni glumac razmišlja da kupi ovaj stan kada se pojavi na tržištu, a više od svega ga privlači njegova istorijska vrednost i povezanost sa Josipom Brozom Titom, doživotnim predsednikom SFRJ!

- Mnogo je svetski poznatih ličnosti koje su stale u red i koje su pokazale zainteresovanaost za ovaj stan, nije samo Nikolson zainteresovan. Konkretno, on je svoje interesovanje iskazao daleke 2001. i pitanje je da li je još potencijalni kupac, ali zainteresovan je sigurno njegov kolega Robert de Niro, koji će svoju odluku doneti kada se stan i zvanično pojavi na tržištu - kaže izvor.

Generalni sekretar MSP-a Veljko Odalović za „Alo!“ otkriva da će se stan u Njujorku naći na tržištu najkasnije za dve nedelje.
- Sledeće nedelje bi trebalo da bude određen broker u Americi koji će za naše interese prodati stan, tek tada ćemo moći znati sve detalje - kaže Odalović.

Prema njegovim rečima, bivše članice SFRJ dogovorile su se o prodaji pet diplomatskih predstavništava, a Srbiji pripada 40 odsto vrednosti imovine.
- Dogovorom koji je postignut u ponedeljak u Ljubljani naloženo je da se prikupe ponude za diplomatsko-konzularna predstavništva u Bonu, Bernu, Tokiju i Njujorku, kao i za šestosobni stan na Menhetnu, koji se ne koristi od 1992 - kaže Odalović.

- Našoj zemlji od prodaje tih nekretnina pripada 39,5 odsto novca, a kada dođe do prodaje, dogovoreno je da se najpre Srbiji isplati dva miliona i devetsto hiljada dolara, koje je uložila čuvajući rezidenciju u Njujorku od 1992. godine. Za tih pet objekata plaćamo više od 600.000 godišnje samo na održavanje. Sada, posle sastanka u Ljubljani, imamo i praktično metodologiju - objašnjava on.

Dogovorom je, naime, predviđeno da objekti idu na međunarodni tender, koji će biti objavljen u poznatim svetskim listovima „Vašington postu“ i „Ekonomistu“.

Inače, Robert de Niro je veliki navijač i prijatelj najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića. On i njegova supruga ne propuštaju Noletove mečeve u Americi, a redovni su gosti i na gala večerama koje organizuje srpski i svetski prvi reket sveta. Svojoj ćerki dao je ime Drina.

Izvor: Alo

Pogledajte još