LAGUNA PREDSTAVLJA: "Zamka" - Melani Rabe

Poznata književnica Linda Konrads zagonetka je za čitaoce i medije. Živi sasvim povučeno. Već dobrih jedanaest godina nije nogom kročila van svoje vile na Štarnberškom jezeru. Uprkos svim problemima, Linda je veoma uspešna. Samo malobrojni, međutim, znaju da književnicu povrh svega muči i grozna uspomena iz prošlosti.

Pre mnogo godina Linda je zatekla svoju mlađu sestru Anu brutalno ubijenu – i videla je ubicu kako beži. Njegovo lice progoni je i u snovima. A onda je jednoga dana baš njega ugledala na televizijskom ekranu. Za Lindu je to dovoljan razlog da skuje prepreden plan – iskoristiće zaplet svog novog romana da ubicu namami u zamku…

Zanimljivo je i to što junakinja piše roman da bi namamila ubicu, koji je novinar, da je intervjuiše i tako ga razotkrije. Prava igra mačke i miša, uloge su potpuno nejasne – u jednom trenutku novinar nju uvlači u zamku, u drugom ona njega.

Melani Rabe studirala je književnost i medije i komunikaciju u Bohumu. Živi u Kelnu – i radi kao književnica, scenaristkinja, blogerka, autorka performansa i pozorišna glumica. Ima svoj blog posvećen intervjuima (www.biographilia.com) i više puta je nagrađivana za književno stvaralaštvo.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.