NEMA MU RAVNOG! FORBS: Putin ostaje najmoćniji čovek na svetu!

Putin (64) prvi je na rang listi američkog časopisa, četvrtu godinu za redom.

- Lider Rusije nastavlja da ostvaruje svoje ciljeve počev od domovine, preko Sirije i američkih izbora - ocenio je Forbs.

Tramp, koji će krajem januara zvanično preuzima funkciju od Baraka Obame, izgleda kao da je "otporan na skandale, ima oba doma Kongresa i lično bogatstvo od nekoliko milijardi dolara", dodao je časopis. Angela Merkel, na vlasti 11 godina i kandidat na predstojećim parlamentarnim izborima u Nemačkoj, pala je s drugog na treće mesto rang liste.

Nemačka kancelarka je prva žena na tom spisku, u kojoj se nalaze samo tri žene u prvih 20 mesta. Pored Merkelove, šesta na rang listi je guvernerka američke Centralne banke Dženet Jelen, dok je na 13. mestu britanska premijerka Tereza Mej.

Odmah iza Putina, Trampa i Merkelove, kao četvrti najmoćniji čovek na svetu nalazi se kineski predsednik Si Djinping a peti je papa Franja. Na spisku od 74 ličnosti nalaze se i Bil Gejts (Majkrosoft), Leri Pejdž (Gugl) i Mark Zakerberg (Fejsbuk).

Novoizabrani američki državni sekretar i predsednik naftne i gasne kompanije Ekson Mobil Reks Tilerson nalazi se na 24. mestu, odmah iza predsednika Francuske Fransoaa Olanda.

Američki magazin Forbs poznat je po svojim listama i rangiranjima, uključujući liste najbogatijih Amerikanaca (Forbs 400) i rangiranje vodećih svetskih kompanija (Forbs global 2000). Druge dobro poznate liste Forbsa su spisak svetskih milijardera, kao i rang lista najmoćnijih ljudi na svetu.

Autor: Beta

Pogledajte još