NEMA MU RAVNOG! FORBS: Putin ostaje najmoćniji čovek na svetu!

Putin (64) prvi je na rang listi američkog časopisa, četvrtu godinu za redom.

Lider Rusije nastavlja da ostvaruje svoje ciljeve počev od domovine, preko Sirije i američkih izbora – ocenio je Forbs.

Tramp, koji će krajem januara zvanično preuzima funkciju od Baraka Obame, izgleda kao da je “otporan na skandale, ima oba doma Kongresa i lično bogatstvo od nekoliko milijardi dolara”, dodao je časopis. Angela Merkel, na vlasti 11 godina i kandidat na predstojećim parlamentarnim izborima u Nemačkoj, pala je s drugog na treće mesto rang liste.

Nemačka kancelarka je prva žena na tom spisku, u kojoj se nalaze samo tri žene u prvih 20 mesta. Pored Merkelove, šesta na rang listi je guvernerka američke Centralne banke Dženet Jelen, dok je na 13. mestu britanska premijerka Tereza Mej.

Odmah iza Putina, Trampa i Merkelove, kao četvrti najmoćniji čovek na svetu nalazi se kineski predsednik Si Djinping a peti je papa Franja. Na spisku od 74 ličnosti nalaze se i Bil Gejts (Majkrosoft), Leri Pejdž (Gugl) i Mark Zakerberg (Fejsbuk).

Novoizabrani američki državni sekretar i predsednik naftne i gasne kompanije Ekson Mobil Reks Tilerson nalazi se na 24. mestu, odmah iza predsednika Francuske Fransoaa Olanda.

Američki magazin Forbs poznat je po svojim listama i rangiranjima, uključujući liste najbogatijih Amerikanaca (Forbs 400) i rangiranje vodećih svetskih kompanija (Forbs global 2000). Druge dobro poznate liste Forbsa su spisak svetskih milijardera, kao i rang lista najmoćnijih ljudi na svetu.

Autor: Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.