LAGUNA PREDSTAVLJA: "Veronika je odlučila da umre" – Paulo Koeljo

0

Čini se kao da mlada Slovenka Veronika ima sve što se poželeti može – mladost i lepotu, momka i divnu porodicu, posao koji je ispunjava. Ali nešto u njenom životu nije u redu.

Jednog hladnog novembarskog jutra, upravo u vreme izbijanja ratova u Jugoslaviji, uzima pregršt pilula za spavanje očekujući da se više nikada ne probudi. Ali budi se – u psihijatrijskoj bolnici, i otad joj se život iz korena menja…

Inspirisan događajima iz piščevog života, roman Veronika je odlučila da umre problematizuje pitanje ludila i slavi pojedince koji se ne uklapaju u obrasce koje društvo smatra normalnim. Izuzetan i nesvakidašnji portret mlade žene koja se našla na raskršću između očajanja i oslobođenja; poetična i nesputana oda svakome danu u životu kao novoj mogućnosti koja se čoveku nudi.

Izuzetno književno ostvarenje… Koeljo zadire ispod površine čovekovog identiteta, ludila i mistike, poput Kastanede, Borhesa ili Kamija – piše “The Observer”.

Duboko me je dirnuo Koeljov roman Veronika je odlučila da umre – izjavio je svojevremeno Umberto Eko.

Knjigu “Veronika je odlučila da umre” možete kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Foto: Promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.