STRAŠNA TRAGEDIJA: Majka i sin poginuli od udara struje u selu kod Aleksinca!

Prema prvim informacijama tragedija se dogodila navodno tako što se žica kojom se njihova kuća napajala strujom usled vetra otkačila i pala blizu deteta.

- Dečko je uhvatio žicu pod naponom i nakon toga je majka u želji da pomogne detetu na mestu ostala mrtva. Radi se o porodici slabijeg materijalnog stanja kojima je struja bila isključena, a nakon dolaska hladnog vremena priključili su se na naponsku mrežu. Nažalost, vetar je žicu otkačio, žica je pala u sobu, dete se uhvatilo za žicu, majka krenula da spasi dete, i oboje su ostali na mestu mrtvi - kaže naš izvor.

Ranko Filipović iz susednog sela Lužane koji poznaje pomenutu porodicu, kaže da se radi o siromašnim ljudima kojima je struja isključena pre mesec dana.

- Strašna tragedija. Struja im je isključena pre mesec dana kada je bez struje ostalo i 30 porodica iz našeg sela. Verovatno su hteli da se ugreju malo jer je bilo hladno pa su priključili struju sami. Ali, žica je pala i dete je uhvatilo a majka je nastradala u pokušaju da ga spasi - kaže Filipović. On navodi da se radi o petočlanoj porodici slabog imovinskog stanja.

- To je petočlana porodica, ostali su otac i dve ćerke. Sirotinja kao i mi ovde u selu koji smo ostali bez struje. Okupićemo se sutra u 9 ispred EPS u Aleksincu da odamo počast nastradalima i skrenemo pažnju na ponašanje. Isključena je struja i ljudima koji su bolesni i stari a ima i jedna trudnica. Neljudski je da nas tako maltretiraju - kaže Filipović.

U niškoj policiji je zvanično potvrđeno da je u 18.33 časova prijavljeno da su majka i sin nastradali od udara struje i da je nakon toga obavešteno tužilaštvo u Aleksincu koje je obavilo uviđaj sa policijom.

Izvor: blic.rs

Pogledajte još