PRINC ČARLS ISKRENO: Brak sa Dajanom bio je "grčka tragedija"

U jednom od nekoliko neobično iskrenih pisama, koje je razmenjivao sa nekadašnjim prvom damom SAD Nensi Regan, princ Čarls je svoj brak sa princezom Dajanom nazvao “grčkom tregedijom”.

Niko ne može zaista da razume šta to tačno znači dok vam se to stvarno ne dogodi, i zato sve postaje sve gore i gore. Jednog dana reći ću joj sve. To je neka vrsta grčke tragedije i od nje bi sigurno nastala veoma dobra pozorišna predstava – pisao je Čarls.

Princ i prva dama su se sprijateljili dok je Regan bio predsednik Amerike i nastavili da održavaju kontakte sve do njegove smrti.

Jedno od pisama koje najviše otkriva o celom slučaju je ono od 15. juna 1992. godine, u kome je Nensi Regan ponudila podršku Čarlsu, u trenutku kada je objavljena knjiga o njegovim bračnim problemima.

Princ joj se zahvalio na podršci i obećao da će joj sve ispričati, uz napomenu da je “užasno to što bi samo mali broj ljudi koji su bili svedoci svega mogao u to da poveruje”.

Čarls je Reganovoj prethodno pružio sličnu podršku kada je 1991. objavljena biogrfija prve dame u kojoj se navodi da je ona bila “sponzoruša koja je imala vezu sa Frenkom Sinatrom, koja se oslanjala na astrologiju kada je savetovala svog supruga, kao i da je redovno odlazila na plastične operacije”.

Njihova prepiska postala je deo biblioteke Predsedničke zadužbine Ronalda Regana, posle Nensine smrti u martu prošle godine.

Izvor: B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.