PRINC ČARLS ISKRENO: Brak sa Dajanom bio je "grčka tragedija"

U jednom od nekoliko neobično iskrenih pisama, koje je razmenjivao sa nekadašnjim prvom damom SAD Nensi Regan, princ Čarls je svoj brak sa princezom Dajanom nazvao "grčkom tregedijom".

- Niko ne može zaista da razume šta to tačno znači dok vam se to stvarno ne dogodi, i zato sve postaje sve gore i gore. Jednog dana reći ću joj sve. To je neka vrsta grčke tragedije i od nje bi sigurno nastala veoma dobra pozorišna predstava - pisao je Čarls.

Princ i prva dama su se sprijateljili dok je Regan bio predsednik Amerike i nastavili da održavaju kontakte sve do njegove smrti.

Jedno od pisama koje najviše otkriva o celom slučaju je ono od 15. juna 1992. godine, u kome je Nensi Regan ponudila podršku Čarlsu, u trenutku kada je objavljena knjiga o njegovim bračnim problemima.

Princ joj se zahvalio na podršci i obećao da će joj sve ispričati, uz napomenu da je "užasno to što bi samo mali broj ljudi koji su bili svedoci svega mogao u to da poveruje".

Čarls je Reganovoj prethodno pružio sličnu podršku kada je 1991. objavljena biogrfija prve dame u kojoj se navodi da je ona bila "sponzoruša koja je imala vezu sa Frenkom Sinatrom, koja se oslanjala na astrologiju kada je savetovala svog supruga, kao i da je redovno odlazila na plastične operacije".

Njihova prepiska postala je deo biblioteke Predsedničke zadužbine Ronalda Regana, posle Nensine smrti u martu prošle godine.

Izvor: B92

Pogledajte još