ISPOVEST MANEKENKE KOJA IMA DVA POLA: Ponosna sam na svoj identitet!

Više od jednog procenta ljudi na planeti rađa se kao interseks osoba, odnosno osoba koja u sebi ima dva pola. Među njima je i belgijska manekenka Hana Gabi Odijel.
- U meni je sakriven muški reproduktivni organ koji luči hormon tetosteron, a telo ga pretvara u estrogen. Ludo zar ne? - kaže Hana Gabi Odijel.

Još u detinjstvu osećala je da je drugačija, ali su roditelji istinu sakrivali od nje. Kada je porasla i kada je, zahvaljujući jednom magazinu u kojoj je opisano iskustvo žene koja je rođena kao ona, saznala ko je zapravo, ali drugi su joj savetovali da to krije od celog sveta.

Kada je postala model u početku je krila svoj identitet, ali je odlučila da progovori.
- Poručivali su mi da je takvu stvar poželjno sakrivati, da je to sramota, ali ja sam ponosna na svoj identitet! - kaže Hana Gabi Odijel, a prenosi magazin "Story".

Oduvek je bila dečačke prirode, a saobraćajna nesreća koja joj se dogodila u osamanestoj godini dovela ju je, indirektno, do manekenskih voda.
- Polomila sam obe ruke i noge, čak sam imala i krvarenje iz mozga - rekla je Hana koja je zbog nesreće završila u kolicima i tada je počela da vežba hodanje zbog čega je i usavršila manekenski hod.

- Tada su počele da se dešavaju lepe stvari - objasnila je ona.

Hana Gabi Odijel se prošle godine udala za Džona Svjateka koji se, takođe, bavi manekenstvom.

Izvor: blic
Foto: hannegabzsees/Instagram

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.