Greške zbog kojih vam se kupaći raspadne pre vremena, a stalno ih pravite!

Kupaći kostim neće večno trajati, a i trendovi se stalno menjaju. Sve to nije razlog da vam neki klasičan model, koji odoleva trendovima, ne potraje duže od jednog leta.

Ovo su greške koje stalno pravite, a da niste ni svesni da vam upravo zbog njih kupaći propadne pre vremena.

Izbor materijala

Kupaći kostim se vrlo često rastegne i lastiš se od velikih vrućina istopi. kada birate kupaći kostim, imajte u vidu i to da su čvršći materijali otporniji na visoke temperature i da je tanji lastiš uvek bolja opcija od lastiš-konca, koji se nalazi na ivicama gornjeg i donjeg dela.Kupaći kostimi koji imaju dva sloja su najbolje rešenje i duže će vam trajati.

Posle kupanja ne perete kupaći običnom vodom

Najveći neprijatelj kupaćih kostima su hlor i hemikalije u bazenskoj vodi. Isto važi i za slanu morsku vodu, koja ima negativan utucaj na vaš omiljeni kupaći kostim. Danas postoje kostimi otporni na hlor, a i oni koji imaju UVA zaštitu.

Fleke od krema za sunčanje

Kad nanosite kremu za sunčanje, nanesite je prvo na područje pored kupaćeg kostima. Pazite da krema ne dođe u kontakt sa tkaninom. Ako krema za zaštitu od sunca ipak dospe na kupaći kostim, a vi je odmah ne obrišete, može vam napraviti fleke na tkanini koje se teško skidaju.

Ne perete kupaći kostim kako bi trebalo

Kupaći kostim se pere na temperaturi od najviše 30 stepeni, ali je najbolje da ga perete ručno u mlakoj vodi. Izbegavalte jake deterdžente.

Pravilno sušenje

Jaki sunčevi zraci oštećuju materijal, pa je kupaći kostim bolje staviti da se suši u hladu. Za sušenje je najbitnija cirkulacija vazduha. Izbegavajte štipaljke kad god to možete, jer one ostavljaju neravnine po osetljivom materijalu.

Pazite gde sedate

Vodite računa gde ćete sesti ili staviti kupaći kostim da se osuši. Ivice betonskih bazena ili drveni nameštaj mogu biti razlog što će vam kupaći kostim izgledati staro i iznošeno. Oštre stene na morskoj obali takođe mogu uništiti tkaninu, zato, stavite peškir ili koristite ležaljku.

Izvor: Telegraf.rs

Pogledajte još