PREPORUKA ZA DANAS: Dejana Erić - serija, film, vino, splav, recept

Pre par godina, Dejana se prijavila na takmičenje za "Zvezde Granda", gde je stigla do same završnice a 2015. godine se ponovo prijavila za isto takmičenje, mada je želela da sama gradi svoj put u pevačkoj
karijeri. Priznaje da je to dosta teško odraditi ovde, s obzirom na to da je dosta ulaganja potrebno u sve ono što nosi pevanje. Svakako ističe da je iskustvo vezano za to takmičenje pozitivno, jer se u suprotnom nikada ne bi prijavila ponovo za isto. Danas, osim pevanjem, ova mlada devojka se bavi i popularnim YouTube-om, pa nam tako kroz svoje video klipove deli mnoge korisne utiske i savete o lepoti, kozmetičkim i modnim proizvodima. Osoba je koja nema predrasude ni o kome, vodi se parolom "Živi, i pusti druge da žive", a danas sa vama deli svojih pet preporuka!

SERIJA

"Igra prestola". Napokon sam poklekla i već nakon prve epizode shvatila zašto je ceo svet opsednut ovom serijom. Ona je definitivno došla na prvo mesto veoma duge liste mojih omiljenih serija. Čak i da niste ljubitelj fantazije i radnje smeštene u srednjevekovnom razdoblju (ja nisam bila), ova serija je sve osim klišea i odmah nakon prve odgledane epizode, želećete da pogledate još. Kada odgledam svih sedam sezona, prelazim na knjigu!

FILM

Zauvek ću ostati dete u duši. Crtaće volim da gledam, bez obzira na godine u kojima sam, a crtani koji je na mene ostavio najjači utisak je "Kako da dresirate svog zmaja". Predivna animacija, sjajna priča o prijateljstvu i divna poruka koju ovaj crtać nosi su me na 90 minuta odveli iz stvarnosti i potpuno oborili s nogu.

Foto: Promo

VINO

Znate kako neki mirisi i ukusi mogu da vas vrate u neka lepa sećanja, podsete na neke lepe momente i na neke drage ljude? Vino "Tri Morave" vinarije Temet učini to za mene svaki put kada ga uz večeru pijem, u društvu ljudi koje volim. Podseća me na tople, letnje večeri provedene na tremu kuće u Zemunu, pune smeha i onih pravih, ženskih priča.

www.temet.rs

Foto: Promo

SPLAV

Ceo život sam provodila i odrastala pored reke Save. Splav "Godo" u Bloku 70 je moje srećno mesto, mesto gde odlazim kada želim da se opustim, uživam u sjajnoj hrani, gde sam uvek dobrodošla, a jutarnja kafa i odličan doručak na reci su za mene najlepši upravo ovde.

P. S. Najljubazniji konobari će svojom uslugom i prijatnošću učiniti da se na Godo uvek vratite!

www.splavgodo.com

Foto: Pixabay

RECEPT

Hrono ishrana je za mene postala način života, od kako sam uz nju smršala preko 20 kilograma. Recept koji možete isprobati kada izađete iz restriktivnog perioda i častite sebe tim slatkim zadovoljstvom jesu definitivno čokoladni mafini sa višnjom. Brzi, laki i preukusni!

Sastojci:
4 jajeta
250 g putera
250 g crne čokolade (70% kakao)
10 ravnih kašika speltinog mekog brašna
10 ravnih kašika fruktoze
zamrznute višnje, po ukusu

Priprema:
Čokoladu zajedno sa puterom otopiti na pari. Za to vreme, jaja i fruktozu umutiti tek toliko da smesa postane malo penasta a zatim dodati brašno. U to dodati otopljenu čokoladu i puter, pa sve promešati da se sjedini.
Sipati 2/3 u kalupe za mafine. Dodati po nekoliko višanja u svaku modlu. Peći u prethodno zagrejanoj rerni 15 do 20 minuta na 180 stepeni. Posle 12-ak minuta pečenja proveriti da li su mafini pečeni, trebalo bi da ostanu malo žitki iznutra jer će se prilikom hlađenja svakako stegnuti. Da bi užitak bio veći, možete otopiti jos 100 grama crne čokolade i preliti mafine kada se ispeku. Prijatno!

Autor: Nina Dotlić
Foto: Stefan Kexi Jovanović

Pogledajte još