Nastupom Gabi Novak, Bisere Veletanlić, Matije Dedića i Vasila Hadžimanova završen KotorArt!

Vasil Hadžimanov i Matija Dedić su publici svirali autorske kompozicije, i solo i u duetu, dok su Gabi Novak i Bisera Velentalić izvele po pet pesama, uglavnom kompozicije Arsena DedićaKornelija Kovača. 

Gabi i Bisera, sinonimi zabavne muzike i džeza tog perioda, sinoć su u Kotoru oživele zlatne šezdesete prošlog veka. Uz klavirsku pratnju najboljih džez pijanista regiona, Vasila i Matije, Gabi je pored ostalog emotivno otpevala „Pamtim samo sretne dane“, a na bis je izvela „Vino i gitare“. Bisera je publiku podsetila na to kakav je vokal izvedbama pesama „My funny Valentine“, „Zlatni dan“ a nakon dugog aplauza publike, na bis je izvela „Milo moje“. Publika je ustala na noge i dugo aplauzom pozdravljala umetnike.

 

Koncertom koji je održan na Coca-Cola stejdžu su završeni šesnaesti Don Brankovi dani muzike, kao i program KotorArta u celini. Deveti međunarodni festival KotorArt održan je od 30.juna do 13.avgusta pod pokroviteljstvom Opštine Kotor i uz podršku sponzora Luštica Bay, Coca –Cola, hotela Palma i Palmon Bay, Sava osiguranja i drugih.

Foto: KotorArt / Duško Miljanić

Pogledajte još