GUTOVIĆ NAZVAO PREMIJERKU KUČKOM! MINISTRI STALI U ODBRANU BRNABIĆEVE: Lane, sram te bilo!

Naime, Milan Lane Gutović je kazao da nema ništa protiv što je Ana Brnabić lezbijka, ali da mu smeta što je premijerka.

Ona kaže da je od rođenja lezbijka i na to nema niko nikakvu primebu, ali imam na to zašto je premijerka. Niko nema ništa protiv njenog lezbejstva. Ja imam kučku koja je od rođenja kučka, to je moj pas, i nemam ništa protiv dok mi ne postane premijer – rekao je on.

Skandalozna izjava poznatog glumca naišla je na osudu članova Vlade koji su stali u odbranu premijerke Ane Brnabić.

- Zaista sam sociološki zainteresovana za fenomen pojedinih glumaca koji iskreno veruju u svoju intelektualnu supremaciju, ali je teško objašnjavaju bez uvreda i jeftine prigradske poluironije. Koliko se sećam, Gutović je svojevremeno neuspešno pokušao politički da se angažuje, a evo sad je očigledno o kakvim se dometima, političkim i ljudskim, radi - kazala je ministarka zadužena za veropske integracije Jadranka Joksimović.

Šokirana izjavom poznatog glumca bila je i ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović koje je izjavu Laneta Gutovića ocenila kao bezobrazluk.

- Bezobrazluk renomiranog glumca je sramni pokazatelj diskriminacije koja bi morala biti daleko od moderne Srbije i umetnosti - kazala je ona.

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, navela je da sporna izjava mnogo više govori o onome ko je dao.

- Svaka izjava je slika onog ko izjavu daje, a ne slika onoga koga se izjava tiče - kratko je prokomentarisala Mihajlovićeva.

Izjavu Milana Gutovića juče je osudio i ministar Branko Ružić, naslednik Ane Brnabić na čelu Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

- Izjave tog tipa nisu umetnička sloboda niti igra reči. Radi se o krajnje diskriminatorskom stavu prema ženama i homofobičnoj histeriji koja ne treba i ne sme da živi u našem društvu - kazao je Ružić.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević kaže:

- Diskriminacija je nedopustiva u svakom društvu, a što se tiče konkretnog slučaja iskoristio bih citat i rekao da Gutović ima veliku prednost nad pametnim čovekom: uvek je zadovoljan samim sobom.

Izvor: Alo!
Foto: RTS - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još