Novosadski Oktoberfest 2017 - Love Hunters: Mi ginemo na bini i za dvoje i za par hiljada!

Među potvrđenim učesnicima nalaze se bendovi “Hladno pivo”, S.A.R.S, “Orthodox Celts”, “Love Hunters”, "Amajlija" i mnogi drugi.

U susret Novosadskom Oktoberfestu i njihovom nastupu prvog dana, u petak 20. oktobra, razgovarali smo sa članovima "Love Huntersa":

Čestitke na okrugloj godišnjici - 30 godina postojanja benda. Kako ste proslavili ovaj jubilej i da li ste evocirali uspomene, koliko ste se izmenili u proteklih 30 godina?

- Hvala, jako smo uzbuđeni, a i nesvesni da je već toliko proletelo... u svetlu ovog velikog jubileja, beogradska izdavačka kuća "Metropolis Records" nam je već izdala "The Best of" izdanje u CD formatu, a sa nestrpljenjem očekujemo sve to i na vinilu po prvi put! Pripremamo i monografiju band-a, kao i nekoliko lepih koncerata sa gostima.

Šta je ključ ostati na okupu toliko dugo?

- Svaki rad sa ljudima je naporan, pogotovo kad je reč o r'n'r band-u, ali smo mi i tu imali sreće da smo još od ranog detinjstva najbolji drugovi, te sa ove pozicije mogu stvarno primetiti da je išlo glatko. Jako puno zajedničkih stvari i interesovanja nas vezuje, a shvatili smo svi da ni ne možemo svirati sa nekim ko nam nije prijatelj. Naravno, svačija se osećanja moraju saslušati i uvažiti i jedna smo od retkih grupa gde vlada prava demokratija.

Znamo da ste gurmani, ali da li ste i pivopije pa se i iz tog razloga radujete Oktoberfestu?

- Velike smo i pivopije i ino-pije (smeh), te se tako jako, jako radujemo svakom takvom simpozijumu, a lično bih mogao od jutra do mraka ići po proslavama, svadbama, oproštajnima, dočekajima, roštiljadama, "rotacijama", "kremacijama", etc. Ipak, godine i zdravlje poručuju drugačije.

Šta možemo da očekujemo od vašeg nastupa na Novosadskom Oktoberfestu?

- Kao i na većini grupnih i festivalskih svirki, trudimo se da napravimo raznovrstan repertoar, po principu "za svakog ponešto" iliti "u čelo", a kao i uvek ginemo na bini i za dvoje u publici i za par 'iljada u istoj! Naravno, zbog preobimne istorijske građe, nije mogućno svima repertuarski udovoljiti, ali da će svako naći bar poneki hit koji voli, to sasvim sigurno!

Prošlogodišnji “Oktoberfest” u Novom Sadu posetilo je preko 15.000 ljudi, a sve ulaznice su bile prodate nekoliko dana uoči događaja.

Ulaznice za festival su u prodaji od danas i to putem Gigstix mreže. Nabavite svoju ulaznicu na vreme klikom OVDE ili na svim prodajnim mestima Gigstixa, pronađite ih na ovom linku.

Novosađani i njihovi gosti biće u prilici da uživaju u više desetina brendova piva iz celog sveta, bavarskim kobasicama, perecama i puno dobre zabave.

I ove godine “Novosadski Oktoberfest” će dve nedelje uoči festivala imati svoj štand na Trgu slobode u centru Novog Sada gde će fanovi biti u prilici da kupe suvenire, ulaznice, ali i da uživaju u pivu, kobasicama i perecama.

Takođe, organizatori planiraju kasting za konobarice i konobare “Oktoberfesta” i druge promotivne aktivnosti.

Detalji programa i rezervacije mesta za sedenje mogu se videti na sajtu festivala: www.oktoberfest2017.rs

Pogledajte još