ZA SEDAM DANA SEDAM KILOGRAMA MANJE: Čuda su moguća uz krastavac dijetu

Ova dijeta je veoma efikasna, a kada je probate nikada je više nećete menjati.

Krastavac je jedno od najzdravijih povrća, pun je minerala i vitamina, bogat vlaknima i magnezijumom, gvožđem, kalcijumom i vitaminima C, E i B, A.

Salata od krastavaca

Potrebno je:

400gr krastavaca
200ml kiselog mleka ili jogurta
malo soli
1 svež luk

Priprema:

Iseckajte povrže na sitne komadiće, zatim sve dobro promešajte. Na kraju dodajte malo kiselog mleka ili jogurta. Dodajte i luk, pa je spremno za serviranje.

Dijeta traje 10 dana, a moguće je skinuti sedam kilograma sa njom - za nedelju. Dijeta sa krastavcima je idealna za sve one kojima je mrsko da previše razmišljaju šta će jesti dok su na dijeti. Dijetni plan krajnje jednostavan - postoji svega par namirnica koje se konzumiraju.

Osnovu ove dijete čini salata od krastavaca koja se može konzumirati u neograničenim količinima svaki put kada se oseti glad. Salata je bogata hranljivim materijama i ne morate brinuti da će vam nešto nedostajati u toku desetodnevnog režima. Ostale namirnice koje se jedu u toku dana su dva kuvana jaja ili 150 gr tunjevine oceđene od ulja ili 150 gr grilovanog belog mesa, dva veća kuvana krompira ili tri kriške integralnog hleba. Takođe, 500 grama svežeg voća.

Šejk od krastavca

Potrebno je:

krastavac
jabuka
šaka očišćenog spanaća
malo svežeg đumbira

Priprema:

Pomešajte sve sastojke u blenderu i dobro iz izmiksajte. Sipajte u malu čašu i popijte sveže.
Od tečnosti pije se obična voda, čaj, a dozvoljena je čak i kafa.

Ono što je striktno zabranjeno su gazirana pića, alkohol i slatkiši. Uz svaki obrok kao i između obroka mogu se jesti neograničene količine krastavac salate i može se piti krastavac šejk.

Dnevni plan dijete

Doručak:

2 skuvana jaja
1 salata od krastavca

Užina:

velika jabuka ili breskva (manja od 200g)

Ručak

1 parče tostiranog hleba sa salatom od krastavaca

Užina:

Šejk od krastavca

Izvor: Super žena
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još